Közmeghallgatás

cikador 2019.03.27, 09:50

Bátaszéki közmeghallgatás

Bátaszék Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. 54. §-ában foglaltakra figyelemmel március 21-én közmeghallgatást tartott a Városháza Házasságkötő termében.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester köszöntötte a megjelenteket, és átadta a szót a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) képviseletében felszólalóknak. Először Darabos Józsefné, a TETT elnöke, Bátaapáti polgármestere értékelte az elmúlt időszakot, és hangsúlyozta, hogy valamennyi kitűzött céljukat megvalósították. Erről számolt be Metzné dr. Darabos Orsolya, a Lakossági Ellenőrző Csoport vezetője is. Volentné Daróczi Beáta, a Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló üzemvitel-biztonsági vezetője a hulladékkezelés történetét idézte fel, illetve rávilágított a jövőben megvalósuló feladatokra. 2019-ben komplex inaktív próbát fognak végrehajtani, és az év második felében megkezdődik az új fajta hulladékcsomag beszállítása és végleges elhelyezése. A szakember a feltett kérdésre megnyugtató választ adott az üzembiztonsággal kapcsolatban, és kiemelte, hogy garantált a megfelelő működés.

Bátaszék polgármestere megköszönte a tájékoztatást, és a közmeghallgatás folytatásában értékelte az elmúlt év történéseit, valamint a tervekről, a megvalósítás előtt álló célokról is beszélt.

A lakosság részéről érkezett kérdésekre is választ adtak az este folyamán a városvezetők, és hangsúlyozták, hogy a felmerülő problémákat igyekeznek orvosolni. Dr. Bozsolik Róbert elmondta, hogy továbbra is várják a bátaszéki polgárok észrevételeit, hozzászólásait, ugyanakkor kérte, hogy a lehetőségéhez mérten próbáljon meg mindenki tenni a lakókörnyezete tisztaságáért, a település élhetőségéért, hiszen az önkormányzati tevékenység csak úgy válhat még hatékonyabbá, ha az egyéni hozzájárulás is megtartó és szépítő erejű.

cs