Záró gondolatok a Nemzeti Bor Maratonról.

admin 2015.05.16, 00:00

A Nemzeti Bor Maraton települések közötti versenyében, melyen 103 település vett részt Bátaszék a 2. helyezést érte el és különdíjat is kapott.

A résztvevő települések külön versenyét a lakosság arányához mérten legtöbb embert megmozgató település nyerte el. Soltvadkert lett a győztes, akik a lakosság 4.61% mozgósították a világrekord kísérlethez. Különdíjat érdemelt és egyben második lett a versenyben Bátaszék, aki a település 3.98%-át állította rajthoz. A város egy 200.000 Ft értékű média különdíjat nyert, amiben bemutatkozhat, mint település, valamint borvidéki termőhely.

 

Bátaszéket május 23-án, délután érintette a maraton útvonala. Egy hangulatos programmal készültek a szervezők erre a napra, hogy méltóan csatlakozhasson a város az országos rendezvényhez. Szeretnénk megköszönni minden résztvevőnek, aki bármilyen formában hozzájárult az országos rendezvény bátaszéki sikeréhez. A zenét Bojás Eszter - Sztojka Nikoletta kíséretében, majd az Amerikai Idióták szolgáltatták, táncos produkcióval pedig a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport Iciri-Picirik és a Best Street Team készült. Bátaszék és környéke színességét, kézművességét Rózsa Zsuzsanna, Székely Ilona, Stengel Istvánné és Szőke Lajos pörbölyi helyi termelő mutatta be, valamint két méhészünk készült kóstolóval: Schroth Ádám és Rohmann György. A rendezvényen a következő borászok jelentek meg: Mauthner Vince bátaszéki borász – a Mauthner Pincészettől, a Szeleshát Borászat Kft., Schroth Zoltán bátaszéki borász, Sikabonyi Gábor bátaszéki borász, a Garai Pincészet Kft., melyet Garai Szilvia képviselt az Alsónyéki Szőlőhegyről és a Mikóczi Kft-től Mikóczi Attila bátai borász. Ezúton szeretnénk megköszönni megjelenésüket és a kóstolót. Bátaszék bemutatásáért köszönet jár a Keresztély Gyula Városi Könyvtár dolgozóinak, akik bátaszéki tájékoztató anyagokkal jelentek meg, a Bátaszék paraván a művelődési ház dolgozóinak munkája volt. Köszönjük, hogy a népcsoportoktól egy pár sváb és egy pár felvidéki népviseletben jelent meg (székelyeink a Csíksomlyói búcsú miatt nem tudtak jelen lenni). Nagy elismerés jár a cserkészeknek, akik szintén készültek információs pulttal és a cserkészcsapat apraja-nagyja lefutotta cserkészingben a bátaszéki szakaszt. Köszönetet érdemel Mezei Réka és Faller Martin a szép konferálásért. Továbbá a biztonságot a Polgárőrség és a Nemzetőrség tagjainak köszönhettük. A technikai részletekért, sörpadokért és mindennemű segítségért köszönet a Bát-Kom 2004 Kft. dolgozóinak. Köszönjük Pomsár Szilviának a bemelegítést, Bacher Erikának a moderátor szerepét, és az összes megjelent embernek a gyermekektől az idősekig, hogy megvárták a befutókat és az utolsó másfél kilométeren bekísérték a célig őket! Összesen 246 sportszerető társunk jelent meg! Bátaszéket hivatalosan két karatés - Szeifert Bálint Géza és Ludwig Róbert - képviselte a Baja-Bátaszék, eredetileg 18 km-nek bejegyzett, de ténylegesen 21 km-t kitevő szakaszán, melléjük csatlakoztak még hárman, lányok – Fazekas Dorina, Csaba-Tóth Zsófia és Csaba Zsuzsanna, aki sajnos sérülés miatt nem tudta teljesíteni a távot.

Megszületett egy újabb magyar világsiker a Nemzeti Bor Maratonon, a világ leghosszabb maratonváltó világrekordja: 257 óra és 5 perc folyamatos futás 2581 km-en, Magyarország mind a 22 borvidékén. A közös siker eldöntötte: lesz II. Nemzeti Bor Maraton.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester: Köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek és valamennyi résztvevőnek. Bátaszék közössége ismét megmutatta, hogy egy jó ügy és nem utolsó sorban a településünk népszerűsítése érdekében képes összefogni és olyan közösségi erőt felmutatni, amire büszkék lehetünk, és amire lehet alapozni a későbbiek során is.

Nagy Ákos karate-, úszóedző gondolatai a maraton után: Azt hiszem azok az emberek, akik ott voltak, a szívükben sportkedvelő emberek és igazi lokálpatrióták. Múlt héten triatlon, most bor maraton! Remek út, hogy egy igazán sportos város lehessünk. Csak így tovább! Hajrá Bátaszék!

 

A Nemzeti Bor Maraton

bátaszéki szervezői

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás