Év fája - lehet szavazni!

bataszek 2015.09.07, 11:00

Bátaszékiek ! Fogjunk össze !

Bátaszék Város Önkormányzat benevezett az „ÉV FÁJA” elnevezésű versenybe, melyet az Ökotárs Alapítvány írt ki 2015. májusában. 67 nevező közül a bátaszéki pályázat továbbjutott a zsűri által kiválasztott 15 közé, és 2015. szeptember 7-étől október 18-áig kerül sor a verseny legizgalmasabb részére, kinek a fája kapja a legtöbb szavazatot?
A mi pályázatunk Bátaszék legöregebb fájához kötődik, a település büszkesége a Szent Orbán Kápolna előtti MOLYHOS TÖLGY.

A 300-400 éves ÖREG MOLYHOS TÖLGY Bátaszék város feletti dombon őrködik, vigyáz a településre, hogy történelmi és emberi értékeit meg tudja őrizni az útókornak, ne tudjon többé ártani a török veszedelem, se tűzvész, se a jégkár, se világháború. Az évszázadok óta őrködő TÖLGY szeretetét, tiszteletét bizonyítja, hogy minden naptári év május 25-én Orbán napján megmozdul a város apraja nagyja. Az óvodások, a kisiskolások, a gimnazisták, a katolikus hívők, a természet és a mezőgazdaság tisztelői, azaz mindenki szívesen eleveníti fel a hagyományt, mely szerint a TÖLGY törzsét gazdagon meg kell locsolni borral, hogy a következő évben is bőséges szőlő és bor teremjen a vidéken.
Like-olj Te is ! Az alábbi linkre kattintva a döntős fák oldalára jutsz, ott a 14. sorszámú fa a bátaszéki ÖREG MOLYHOS TÖLGY, itt a képek alatti ablakba kell beírni a szavazáshoz használt e-mail címet, majd rá kell kattintani „Ez a történet és fa legyen a nyertes” elnevezésű gombra. Ez után az e-mail címedre érkező linkre kell egy utolsót kattintani és megtörténik az értékes szavazás. Egy e-mail címről csak egy szavazatot fogadnak el.

https://evfaja.okotars.hu/dontosfak

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás