Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület

A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság 2006. december elsején kezdte meg működését mint Önkéntes Tűzoltóság, majd 2011-ben egy Belügyminisztériumi rendelet miatt név változtatásra lett szükség, azóta működik mint Önkormányzati Tűzoltóság. Azonban az elnevezés változásán kívül a Tűzoltóság felépítése nem változott, továbbra is a Belügyminisztérium fenntartásával 88% (irányításával) és hat támogató (alapító) önkormányzat támogatásával: Alsónyék, Báta, Bátaapáti, Bátaszék, Mórágy, Pörböly önállóan működő szervezet.

Az alapítók között van még az 1883-ban alakult Bátaszéki Önkéntes Tűzoltó Egyesület aki a tulajdonosa a felszerelés jelentős részének.

A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság vonulási területe a fent említett települések kül- és belterülete. De minden évben pár alkalommal, ha a szükség úgy hozza, a területén kívülre is teljesít vonulást.

A fent említett működési területen történő kárelhárítás mellett plusz feladatként a Bátaszéki Önkéntes Tűzoltóság a honlapján, és az írott sajtóban tűzvédelmi felvilágosítást is folytat. A szervezet ugyanis akkor van igazán a lakosságért, ha nemcsak a baj elhárításában, hanem a megelőzésében is segít. 

 

Elérhetőségek:

​Levélcím: 7140, Bátaszék, Hunyadi u. 46. sz.

Telefon: 06/74/591-163

E-mail: tuzoltosag.bataszek@katved.gov.hu

Web: https://bataszekot.extra.hu/

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás