A BÁTASZÉKI ÖREG MOLYHOS TÖLGY AZ ÉV FÁJA

bataszek 2015.11.20, 20:16
November 20-án egy lelkes kis bátaszéki csapat járt Budapesten az Év Fája verseny eredményhirdetésén. Az Ökotárs Alapítvány 2010 óta szervezi meg a versenyt, melyen 2015-ben Bátaszék tölgye lett - 6424 szavazattal - az Év Fája. Második helyen végzett 6147 szavazattal a Balkányi mamutfenyő. A 15 döntős fára összesen 21.532 szavazat érkezett az online szavazás keretén belül. Egy rövid műsor után minden döntőbe jutott fa kapott ajándékot a díjkiosztón, ezenkívül a Hős Fa címet a körbeépített győri gesztenyefa kapta és az Országos Erdészeti Egyesület különdíját a hédervári Árpád-tölgy nyerte el. 
A bátaszéki molyhos tölgy egy speciális kezelésre feljogosító utalványt is kapott és részt vesz a jövő év elején tartandó európai versenyen, melynek győztese az Európai Év Fája címet nyeri el. A nemzetközi megmérettetésen eddig kétszer nyert magyar fa. 
Köszönjük mindenkinek a szavazatát, mellyel hozzájárult a bátaszéki tölgy sikeréhez és reméljük, hogy a nemzetközi versenyen is szép eredményt érünk majd el. 
DB

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás