A bátaszéki véradókat köszöntötték

cikador 2018.11.29, 17:24

November 27. a Véradók Napja Magyarországon, amit 1988 óta ünnepelünk hazánkban. Bátaszék tizenéve csatlakozott az ünnepléshez, és ezt tette idén november 27-én is. Több mint félszáz meghívott vendég közül 10-20-30-40-50-60-szoros véradókat köszöntöttek, akik önzetlen adományukkal életeket mentettek.

A szövetdonáció a szeretet kifejezésének egy szép formája. Dr. Kostyálné dr. Kovács Klára, a véradók ünnepének szervezője elmondta, hogy ezen a napon megünnepelt véradók a társadalom számára is egy üzenetet közvetítenek. Az ünnepnappal a véradói kedvet szeretnék fenntartani, és felhívni a figyelmet a véradás fontosságára. A vért semmilyen gyógyszer nem pótolja. A gyógyításban engedhetetlen a szakmai tudás, a technikai feltételek, de vér nélkül nem lehet elvégezni életmentő beavatkozásokat. A pénzre nem váltható értéket önzetlenül oda lehet adni, és nagyon fontos, hogy erre a segítségadásra legyenek nagyon büszkék a donorok.

Az idén Schwartz Antalt, 90-szeres véradót külön elismerésben részesítették. Első donoradománya még a katonaságnál kezdődött, amikor szabadnap járt egy-egy véradásért. Majd később olyan közösségbe került a véradás által, akikkel nagyon szívesen töltötte az idejét, és lassan az élete részévé vált a véradás. Megtiszteltetésnek érzi, hogy egy évben egyszer a Véradók Napján ünnepi körülmények között megköszönik a segítségét. A kis édesség mellé Bátaszék Város Önkormányzata jóvoltából utalványt vehettek át az ünnepeltek.

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék Város polgármestere is megköszönte a véradók áldozatos segítségét, és ígértetett tett arra, hogy jövőre ő is csatlakozik a véradók közé. Az idén a Bátaszékért Marketing NKft. segített az ünnepi este műsorának összeállításában. A Szekszárdi Klarinét Kvartett zenélt, és két kisóvodás Schultz Róza és Lampek Zétény meséltek a megjelenteknek.

Dr. Kostyálné dr. Kovács Klára abban bízik, hogy az ünnepi köszöntés egyben meghívó is a következő véradásokra nem csak a már sokszoros véradók számára, hanem azoknak is, akik a jövőben vállalkoznak majd a rendszeres véradásra.

Képgaléria a következő linken érhető el:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/photos/pcb.738834889842928/738833106509773/?type=3&theater

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás