A Bukovinai Székelyek Országos Szövetségének gyűlésére Bátaszéken került sor

bataszek 2016.01.15, 12:35

Szentmisével kezdődött a gyűlés, majd ezt követően a résztvevők a 252 éve történt madéfalvi veszedelmre és dr. Németh Kálmánra, Józseffalva plébánosára emlékeztek halálának 50. évfordulóján, emléktáblánál koszorúztak.

A városháza adott helyet a szövetség közgyűlésének, amelyen két új tagot vett fel soraiba a szervezet. Az egyik a Nagymányoki Székely Kör, a másik pedig az erdélyi, marosrudasi Hajdina Kulturális Egyesület.

Asztalos Zoltán, az országos szövetség elnöke elmondta, az új tagok teljes joggal vehetnek részt rendezvényeiken, és az ő figyelmüket is felhívják a pályázati lehetőségekre. Ott lehetnek a 2016-os év rendezvényein, melyekről szintén szó esett a megbeszélésen. Ezek közül a nagyobbak: a már hagyományos Sebestyén Ádám Mesemondó Verseny, mely idén Dombóváron lesz, a székely borverseny, melyet Nagymányokon tartanak.

Június közepén Bátaszéken székely találkozó lesz esedékes, augusztusban pedig a Bukovina fesztivál Bonyhádon. Néprajzi táborból kettőt rendeznek, Tevelen az ifjabbaknak, Bonyhádon az idősebbeknek.

forrás: teol.hu

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás