A civileket ünnepeljük február elsején

cikador 2023.02.01, 09:00

A civileket ünnepeljük ma

 

1997. február elsejét jelölte meg először a Civilek napjának az 1994-ben alakult Civil Parlament, az ünneplésére azonban egy évet várni kellett.


És, hogy mi a célja ennek az ünnepnapnak? A civil szervezetek, önkéntesek munkájának elismerése és népszerűsítése. Az alulról jövő kezdeményezések, a közösségért felelős és tenni akaró emberek csatornát jelentenek a társadalom és a kormányzati/intézményi rendszer között: képletesen „kitöltik” azokat a lyukakat, ahol a rendszer hiányos vagy nem működik kellő hatékonysággal.

És mi, magánemberként hogyan tudjuk támogatni őket? Önkéntes munkával, adományokkal, adó 1% felajánlással bárki segítheti értékes és felelősségteljes tevékenységüket.

 

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestereként, és az önkormányzat nevében is elismerését és köszönetét fejezi ki a településen működő civil szervezetek tagjainak az áldozatos munkájukért!

Bízik abban, hogy a városvezetéssel közös, több évtizedre visszanyúló munka továbbra is sikeresen folytatódik, a település érdekeit szolgálva.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás