A nemzetiségek tájékoztatása

cikador 2021.02.25, 08:57

A NEMZETISÉGEK TÁJÉKOZTATÁSA

Február 24-én a nemzetiségi önkormányzatok és egyesületek vezetőit tájékoztatta dr. Bozsolik Róbert polgármester Bátaszék város 2021-es terveivel, illetve az elfogadott éves költségvetéssel kapcsolatban. A városvezető arra is kíváncsi volt, hogy a megjelentek milyen célokat fogalmaztak meg a szervezeteik számára.

A polgármester elmondta, hogy a gazdálkodás nehézségei és a rendhagyó költségvetés ellenére igyekszik az önkormányzat megadni minden támogatást a városban élő nemzetiségeket képviselő szervezetek számára.

Ezt követően Kardos Gábor elnök beszélt a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület munkájáról. Elmondta, hogy minden erejüket a készülő német ház munkálataira fordítják, de ezek mellett a pályázatfigyelés és a rendezvények tervezése is kitölti az idejüket.

Kalmár Éva elnök, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület vezetőjeként hangsúlyozta, hogy ők a tavalyi évben megünnepelték a jubileumukat, és bíznak a járványhelyzet feloldásában, hogy a 2020-ban abbahagyott munkát folytatni tudják. A felvidékiek is figyelik a pályázati lehetőségeket, és várják, hogy újra táncolhassanak.

Molnár Péter, a Bátaszéki Székelyek Baráti Köre vezetője kiemelte, hogy az egyesület tagjai intenzíven dolgoznak a készülő székely ház munkálatain, és tervezetten augusztus közepén át is tudják adni az épületet.

Dr. Bozsolik Róbert elmondta, hogy a TETT-támogatásra továbbra is számíthat a város, mint ahogyan az elkezdett projektekben is teljesíti a vállalásait, így hamarosan elkezdődhet például a bátaszéki Tájház felújítása is.

A tájékoztatón Csötönyi László, a Bátaszékért Marketing NKft. igazgatója hangsúlyozta, hogy az előző időszakban történt tájékoztatásnak és megállapodásnak megfelelően – amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi – számítanak a művelődési ház munkatársai a nemzetiségi egyesületek megjelenésére és aktív közreműködésére a Pünkösdi Rétesfesztiválon a Bátaszéki Bornapokon és a Királyi Gasztronómiai Esten egyaránt.

A polgármester február 25-én tájékoztatja a város életéről a helyi civil szervezetek képviselőit.

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás