A véradásról és a váradókról

cikador 2020.11.23, 09:34

Tisztelt Véradók!

 

Soron következő véradásunkat Bátaszéken 2020. 11. 26-án, 10:00-18:00 szervezzük a Polgármesteri Hivatalban, 7140 Bátaszék, Szabadság u. 4.

A Polgármesteri Hivatal több helyiséget is biztosít a véradók részére a várakozás időtartamára. Minden véradó előszűrése megtörténik a véradás helyszínére való belépés előtt.  A 37,5 C fokos, vagy azt meghaladó hőemelkedést mutató személyek nem léphetnek a véradás területére.  A kérdőívek kitöltéséhez, a várakozáshoz biztosítjuk a megfelelő, szabályzókban megjelent távolságtartást.

Minden véradó számára szükség esetén biztosítunk sebészi maszkot. A maszk használata folyamatosan kötelező. Mindenkit szeretettel várunk, aki önmagát egészségesnek érzi, és az elmúlt 14 napban nem járt külföldön és nem érintkezett igazoltan COVID-19-es beteggel.

Minden vért adó véradó 3x500.- Ft-os ajándékutalványban részesül a közelgő ünnepek alkalmából. A vérellátás kiemelt jelentőséggel bír, hiszen a vér, vérkészítmények nélkül számos beteg élete veszélybe kerülhet.

A napi vérvételek elengedhetetlenek a nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében. A véradás során a koronavírus-fertőzés átviteli kockázata kisebb, mint a civil életben vagy egy intézmény üzemszerű működése során.

Kérem a véradókat, már előző nap pihenjenek, fogyasszanak sok folyadékot, a véradás előtt minden esetben étkezzenek.

Véradók napja

Az idei évben a rendeletek értelmében nem tarthatunk városunkban sem véradóünnepséget, azonban a sokszoros véradók elismerését most is megoldjuk. Véradóink emléklapban, ajándékban részesülnek, melyet személyesen adunk át a közelgő véradók napja alkalmából. November 27-e a véradók napja, ezért lehetőség szerint önkénteseink és a polgárőrség segítségét vesszük igénybe, hogy ezeket minden jubiláló véradónak eljuttassunk.

Minden véradónak köszönjük, ha akár egyszer is karját nyújtotta 2020-ban, minden tiszteletünk ez alkalomból is az ővék, a sokszoros véradóknak, a HÉTKÖZNAPI HŐSÖKNEK, akik egy véradással akár három életet is megmenthetnek.

                                                                       dr. Kostyálné dr. Kovács Klára

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás