Alapkőletétel

cikador 2019.09.17, 14:03

Alapkőletétel - "Befektetés a jövőbe"

Lerakták az "Agrárlogisztikai központ kialakítása Bátaszéken" című beruházás alapkövét. 

Bátaszék Város Önkormányzata és a  Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatósága 2017. július 14-én napján nettó 550 000 000 Ft támogatási összegről szóló támogatási szerződést írt alá.  A kivitelezési munkákra kiírt közbeszerzési eljárást az SZ+C Stúdió Kft. nyerte el, akivel a vállalkozási szerződés 2019. július 10-én került aláírásra, a kivitelezés költsége nettó: 486 879 261 Ft.  2019. július 19-én a munkaterület átadásra került a kivitelezőnek, ahol megkezdődtek a projekt nyitómunkálatai.

A mai nap, 2019. szeptember 17-én került sor az ünnepélyes alapkőletételre, amelyet dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék Város polgármestere, Czank Géza, az SZ+C Stúdió Kft. ügyvezető igazgatója és Naszvadi Balázs, a Tolna Megyei Önkormányzat Vidék- és Területfejlesztési Osztály osztályvezetője helyeztek el az építkezés helyszínén. 

A projekt megvalósítási területe ideális helyszínt jelent a mikrotérségben Bátaszék Város Önkormányzata tulajdonában lévő ipari terület, melyet közúton valamennyi településről jól meg lehet közelíteni és logisztikai szempontból a környező termőterületektől közel azonos távolságra helyezkedik el. Az önkormányzat az agrárlogisztikai központ üzemeletetését vállalkozói partner és termelő csoport szakmai együttműködésével kívánja megvalósítani. A szolgáltatásokat mindazon mezőgazdasági vállalkozók igénybe vehetik, akik tevékenységük során gyümölcstermesztéssel, zöldségtermesztéssel foglalkoznak és nem áll módjukban a terméküket az eladhatóság érdekében hűvös helyen tárolni, vagyis rá vannak kényszerítve, hogy a terméküket közvetlenül a szabadföldről értékesítsék. Az agrárlogisztikai központ megtervezését megelőzően jelentős piackutatást végeztek melyből kiderült, hogy Bátaszéken és környékén számos mezőgazdasági vállalkozó foglalkozik gyümölcstermesztéssel és a meglévő gyümölcstárolók, zöldségtárolók kapacitása a piaci igényeket nem tudja kiszolgálni, ezért bővítésre szorulnak. A gyümölcsértékesítés, zöldségértékesítés során célpiacunk a helyi és környékbeli magánszemélyek, közintézmények és a külföldi piac. A környék mezőgazdasági vállalkozói, őstermelői, helyi termelői, magánszemélyei a tárolási szolgáltatást igénybe tudják venni, a termékértékesítés során velünk együttműködve előnyösebben és könnyebben tudnak termékeikkel a piacon megjelenni.

A beruházás Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő 100%-os támogatásból valósul meg.

                                                          

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás