Átadták - mintaértékű a tanuszoda

cikador 2018.11.23, 18:36

Átadták

A TOP-3.2.1-15-TL1-2016-00009 projektazonosító számú „Tanuszoda energetikai korszerűsítése Bátaszéken” elnevezésű projekt kivitelezése befejeződött.

Bátaszék Város Önkormányzata 2016. július 13-án pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati energetikai korszerűsítése” című felhívásra. A Magyar Államkincstár Tolna Megyei Igazgatóság vezetője 2017. május 5-én, nettó 263 914 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte a támogatási kérelmet. A tervezési és kivitelezési munkákra kiírt közbeszerzési eljárást az MNP Mérnökiroda Kft. nyerte el, akivel a vállalkozási szerződés 2017. december 5-én került aláírásra, a kivitelezés költsége nettó: 189 500 000,- Ft.  2017. december 18-án kezdődtek meg a projekt nyitómunkálatai.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadóünnepségre november 23-án kerül sor. A beruházást kivitelező cég, az MNP Mérnökiroda Kft. ügyvezetője, Petrich Csaba, a Tolna Megyei Önkormányzat képviselője és a sajtó munkatársai mellett, dr. Bozsolik Róbert polgármester jelenlétében ünnepélyesen átadták a most már mintaértékűen korszerű Bátaszéki Tanuszodát a nagyközönség számára.

A most átadott, korszerűsített uszoda az egyik legszebb és legkorszerűbb ma Magyarországon. A közel 264 millió forintos beruházás nem látványos, de nagyon fontos lépés volt a település számára, hiszen a fejlesztést követően az éves szinten megtakarított több milliós összeget így más fejlesztésekre tudják majd fordítani. A kivitelezési munkálatok során számos nehézséggel kellett megbirkózni, mint például a földmunkák közben előkerült régészeti leletek biztonságos és szakszerű átadása az illetékeseknek, a kedvezőtlen időjárás okozta nehézségek, de amit a kivitelezést végző MNP Mérnökiroda Kft. vállalt, azt teljesíteni tudta. Az új, korszerű rendszer összekapcsolódik a meglévő, régi rendszerrel, ami biztosítja a folyamatos működést.

A projekt célja az volt, hogy a hőenergia ellátást geotermikus energiára váltsák fel, talajhő-kollektoros és hőszivattyús technológiai berendezés létrehozásával, amellyel a tanuszoda működtetési költségeit – úgy, mint a gáz- és elektromos áram – minimalizálják. A tanuszoda működési költségei - a fejlesztések után az energiavásárlási költségek csökkenésével - változnak. Továbbiakban megvalósult a projekt keretében 50 kWp HMKE solar park kiépítése, illetve a LED világítás korszerűsítése.

A beruházás Európai Regionális Fejlesztési Alapból, és hazai központi költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő 100%-os támogatásból valósult meg.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás