Átadták a Bursa ösztöndíjakat

cikador 2019.12.15, 11:38

Bursa Hungarica a bátaszéki diákoknak is

December 13-án Zsikó Zoltán, Bátaszék Város Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke adta át a Bursa Hungarica ösztöndíjakat.

A Keresztély Gyula Városi Könyvtárban összegyűlt tanulóknak Zsikó Zoltán köszöntőjében arról beszélt, hogy magát nem tartja különleges tehetségnek, de a kitartásának köszönhetően hivatásában sikereket tudott elérni. Erre biztatja azokat a fiatalokat is, akik 2020-ban tanulmányaikhoz ösztöndíjba részesültek Bátaszék Város Önkormányzata és a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázatnak köszönhetően. Ők azok a fiatalok, akik Bátaszék jövőjét jelenthetik átvéve a stafétát az idősektől, megőrizve az értékeket. A KOIS Bizottság elnöke kihangsúlyozta azt a fontos hármas egységet, amellyel ez elérhető és útravalónak is adható: kitartás, tudatosság és a szorgalom.

Az idén 20 ösztöndíjpályázat érkezett be, melyből 17 kapott pozitív bírálatot. Az önkormányzat által 10 hónapon keresztül eljuttatott, egyenként 5.000 - 11.000 Ft közötti összeg mellé a Bursa Hungarica alapítvány plusz 5.000 Ft-ot biztosít havonta a középiskolások és felsőoktatási intézményekben tanuló bátaszéki diákok számára. Adorján Ildikó, Adorján László, Csillag Orsolya, Mayer Dóra, Mezei Réka, Pécsi Zoltán, Szabó Petra, Szegedi Sebestyén, Szegedi Márton Dezső, Morvai Levente, Elekes Martin, Sárközi Tirza, Tanner Sára, Győri Edina az „A” típusú, míg Szilágyi Lili, Bárdos Antónia és Schroth Anna a „B” típusú ösztöndíjban részesültek.

Az ünnepi alkalmon dr. Bozsolik Róbert polgármester is arra ösztönözte a fiatalokat, hogy tanulmányaikat elvégezve, a biztos tudás birtokában térjenek vissza szülővárosukba, mert úgy véli, Bátaszéken a kisvárosi élet feltételei megvannak a nyugodt, boldog élethez. A megszerzett tudásukat pedig itt kamatoztassák, hiszen bennük van Bátaszék jövője.

A fiataloknak a tanulmányaikhoz sok sikert kívánunk!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás