Balaton, barátság és énekszó

cikador 2019.05.07, 13:07

Balaton, barátság és énekszó

Április 26-28. között a Somorjai Híd Vegyeskar és a Bátaszéki Pedagógus Kórus közös tréninget tartott Révfülöpön. Az októberben Somorján megrendezendő koncertre készültek az énekkarok, az együtt előadandó műveket gyakoroltuk. A hatvan fős  összkar hangzása már a próbák alkalmával lenyűgöző volt, őszig még bizonyára sokat fog finomodni e darabok előadása.

A sok munka mellett jutott idő a baráti beszélgetésekre, játékra és kacagásra. Rövid kirándulást tettünk közösen Keszthelyre a Festetics kastélyba, ahol az érdekes tárlatvezetésnek köszönhetően sok új információt kaptunk a Festetics család tagjairól, példaértékű, a haza fejlődéséért évszázadokon át kifejtett tevékenységükről. A Balaton közelsége lehetőséget adott egy-egy rövid vízparti sétára is.

A két énekkar 22 éve van baráti kapcsolatban egymással. Ebben nagyon fontos szerepe van az ilyen közös tréningeknek, melyek mindkét kórus életében a csapatépítésnek meghatározó eleme. Reméljük, még sokáig tudjuk folytatni ezt a hagyományt. Még sokáig tudjuk fenntartani azt a hidat, amit énekszóból épített a két csoport a Felvidék és az anyaország között.

Közös énekünkkel megemlékeztünk a felvidékiek kitelepítésének közelmúltban esedékes emléknapjáról is. A történelmet megváltoztatni nem tudjuk, de az ejtett sebek gyógyulásához talán picit hozzájárulhatunk.

Köszönjük karnagyainknak: Pajor Mártának és Németh Imrének a felkészítésben végzett fáradtságos munkájukat.

Köszönjük a Tesco áruházláncnak, a Rákóczi Szövetségnek és Bátaszék Város Önkormányzatának  e programhoz nyújtott pályázati támogatását.

S.P.E.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás