Bátaszék város - ünnepeljünk együtt

cikador 2022.06.29, 12:00

BÁTASZÉK VÁROS! – ÜNNEPELJÜNK EGYÜTT!

 

A Tolnai Népújság 1995. július 3-án, hétfőn megjelent lapszámában számolt be arról, hogy „hosszas huza-vona után július 1-jével Bátaszéket nem nagyközségként, hanem hivatalosan is városként kell emlegetni”.

’95 nyara óta újra város Bátaszék!

Az augusztus 24-én a postaládákba kerülő újság pedig a következőket írta: „Csaknem százhuszonnégy évet kellett várni a bátaszékieknek a megtisztelő eseményre, hogy várossá avassák a települést.”… „Az általános iskola tornacsarnokában megrendezett városavató ünnepségen a közönség nagy tapssal fogadta Kuncze Gábor belügyminisztert. A vendégeket Bognár Jenő polgármester köszöntötte, majd felkérte Kuncze Gábor belügyminisztert, avassa Bátaszéket várossá.”

1995. augusztus 19-én és 20-án, a kétnapos rendezvényen ünnepelt a város apraja és nagyja, volt többek között koronázási ceremónia, kiállítás, koncert, testvérvárosi ünneplés, díjkiosztás, kenyérszentelés.

A város 875. születésnapján, 2017-ben egy egész évet átölelő programsorozattal tisztelgett a közösség Bátaszék előtt.

2022-ben – az „újkori” várossá nyilvánítás évfordulójához legközelebb eső hétvégén – július 2-án, szombaton gyűlnek össze a bátaszékiek a Piac téren, ahol együtt ünnepelhet mindenki.

Lesz főzőverseny, koncertezni fog a Csurgó és a Barbária zenekar, a gyerekeket ingyenes gokartozás, csillámtetoválás, rendőrségi bemutató és tűzoltóautó, ugrálóvár és habparty várja. Lesz büfé és kürtőskalács, édességes kirakodó és lufihajtogatás, fellép a Best Street Team. Keressük Bátaszék sütikirályát és -királynőjét!

Aki teheti, jöjjön, és ünnepeljük együtt Bátaszéket!    

 

 

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás