Bátaszéki Borverseny 2022

cikador 2022.05.09, 10:00

Bátaszéki Borverseny 2022

 

Bátaszék Város Önkormányzat Képviselő-testülete a város hírnevét öregbítendő "Bátaszék Város Bora" elismerő címet 2015-ben alapította. Ezzel a címmel kívánják elismerni a borszakmának, a szakértelemnek és a szorgalomnak bátaszéki jeles képviselőit.

Az idei esztendőben is három kategóriában adtak elismerést:

"Bátaszék Város Fehérbora" címet 2022-ben a Mikóczi Pincészet 2021-es évjáratú OLASZRIZLING minőségi fehérbora kapta,

"Bátaszék Város Rosé bora" elismerő címet idén a Szeleshát Borászat 2021-es évjáratú TEKENŐVÖLGYI KÉKFRANKOS ROSÉ minőségi rosé bora kapta, és

"Bátaszék Város Vörösbora" elismerő címet 2022-ben pedig a Werner Pincészet 2019-es évjáratú SH VÖRÖS CUVÉE minőségi vörösbora kapta.

Gratulálunk!

Kiválasztották az arany, ezüst és bronzérmes borokat, valamint több kategóriában is különdíjazták a versenyre beérkezett borokat.

A legeredményesebb borászat a Garai pincészet lett, a legeredményesebb kistermelő Gilanyi Csaba, aki a legjobb kistermelői fehérbor büszke tulajdonosai is egyben. A legjobb kistermelői rosé bor Marosi Szabolcsé lett, a legjobb kistermelői vörösbort pedig Kubik József készítette. Az idén jutalmazták a legjobb hordós bor készítőjét is, aki Schroth Zoltán, valamint a legmagasabb pontszámot kapott bor a Werner pincészet SH Vörös Cuvéeje lett, a maximálisan adható 20 pontból 19.05 ponttal.

Nekik is gratulálunk!

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás