Bátaszéki Klímaőr

cikador 2020.05.05, 10:10

Bátaszéki Klímaőr

Korunk legnagyobb kihívása az éghajlatváltozás: Mennyire leszünk képesek mérsékelni a kibocsátást és a hatásokat? Milyen mértékben tudunk alkalmazkodni az éghajlatváltozás jelentette hatásokhoz egyéni- és közösségi szinten? Már látni az olajkorszak végét!- Mennyire vagyunk felkészülve erre?

Bátaszék Város Önkormányzata KEHOP által támogatott projektje a „Klímariadó Bátaszéken” - Települési klímastratégia kidolgozása és szemléletformáló kampány” kettős célt szolgál: Kialakítani a város hatékony klímastratégiáját, másrészt felkészíteni a lakosságot, az önkormányzatot, a különböző szervezeteket a klímaváltozásra, a kibocsátás és hatások mérséklésére, valamint a változásokhoz való alkalmazkodásra. A projekt keretében sokrétű, sok célcsoportot érintő ismeretterjesztő- és interaktív programot valósítunk meg a klímatudatosság erősítése érdekében a legkisebbektől a nagyszülőkig, klíma-vándorkiállítást alakítunk ki, gyakorlatias ismeretterjesztő kiadványt és honlapot készítünk.

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás már most jelentős feladatokat hárít az egész társadalomra, mindenki új és nagy kihívássokkal áll szemben, fel kell készülni a várható hatásokra, a problémák megoldására és a szükséges cselekvések megtételére, ezért is kiemelkedően szükséges ez a projekt.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás