Bátaszéki ovisok nyertek rajzpályázatot!

bataszek 2016.04.05, 09:00

A Hagyományok Háza –Magyar Népi Iparművészeti Múzeum Budapest ez év elején rajzpályázatot hirdetett meg gyerekek számára: „zöld erdőben, zöld mezőben sétál egy madár…” címmel. A kiírás feltétele népmesék illusztrációja volt, melyben a magyar népművészetből vett madár és virágformák jelenjenek meg, és azok csoportos alkotások legyenek.

A Városi Óvoda művészeti tehetséggondozó csoportja és a Katica csoport 10 pályaművel nevezett be. Az elbírálás során a kreatív ötleteket, a népi motívumok helyes és esztétikus használatát, a kompozíciók és színek egységének figyelembe vételével az öttagú zsűri a bátaszéki óvodások alkotásait egyöntetű első hellyel jutalmazta.

A díjak átadása 2016. március 29-én, Budapesten, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban történt meg. Nyereményük két órás múzeumpedagógiai foglalkozás népi kézműveskedéssel egybekötve a fent említett helyen, amelyre május 18-án kerül sor.

Gratulálunk kis alkotóinknak!

Aradi Zalán, Aradi Lázár, Diószegi Abigél, Magyar Kata, Holecsek Minka, Molnár Andrea, Péter Dorka, Pomsár Anna, Pesti Sándor, Szabó Barna, Siklósi Dóra, Papp Kata, Bucher Nóra, Verhás Kata, Janács Mihály, Botos Bence, Gál Dániel, Szabó Barna

Az alkotómunkát összefogta és irányította Jakab Rita óvodapedagógus. 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás