Besigheimi gimnazisták Bátaszéken

cikador 2019.09.20, 12:15

Besigheimi cserediákok Bátaszéken

Már sokadjára érkeztek gimnazista diákok Besigheimből a II. Géza Gimnázium tanulóihoz. Az egy hétig itt tartózkodó 10 német fiatal közül még senki sem járt Bátaszéken, így az ittlétük bizonyára érdekes és hasznos lesz mind a nyelvgyakorlás, mind pedig a testvérvárosi kapcsolatok kialakítása szempontjából.

A fogadó családok és az iskola tanári kara színes programokkal készülnek és várják a gyerekeket, akik kicsit belekóstolhatnak a magyar iskolák hangulatába és a hétköznapi életbe egyaránt. Pénteken délelőtt polgármesteri fogadáson vettek részt a vendégdiákok a két kísérőtanárukkal, Sandra Klenkkel és - a magyarul is jól beszélő - Rüdiger Schulz-Marquardttal. Dr. Bozsolik Róbert polgármester úr szívélyes fogadását követően Bátaszékkel ismerkednek a diákok játékos vetélkedő formájában. Az idelátogató 13-16 éves német fiatalokat a gimnázium 8. és 10. osztályosai fogadják, akikkel szombat és vasárnap családi programokon vesznek részt. A következő napokban ellátogatnak majd Pörbölyre az Ökoturisztikai Központba, Mohácsra, Bajára és Szekszárdra, de részt vesznek egy projektmunkában is. 

A II. Géza Gimnázium cserediák-programjának fő szervezői Postáné Herendi Yvett és Ricsovics-Balogh Edit nyelvtanárok elmondták, hogy a cserediákok vendégül-látásában nem csak ők, hanem a gimnázium tanári karának nagy része részt vesz, és néhányan otthonukban is megvendégelik a kollégákat. 

Reméljük, hogy a színes programok és a nyelvgyakorlás elmélyíti a diákok barátságát és legközelebb is ellátogatnak városunkba, akár a családjaikkal együtt.

Tartalmas szórakozást és szép élményeket kívánunk az itt tartózkodó besigheimi gyerekeknek!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás