Bulizz biztonságosan

cikador 2018.07.09, 11:03

Nyár lévén javában tart már a fesztivál szezon. A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a szervezők minden nagyobb rendezvény ideje alatt állandó kapcsolatban vannak. Amennyiben kedvezőtlenre fordul az időjárás, kérjük, fogadják meg a hatóságok és a szervezők tanácsait!

A katasztrófavédelem munkatársai rendszeresen ellenőrzik a rendezvények biztonságát. A legfontosabb biztonsági követelmény a szabadtéri rendezvények esetében, hogy a fesztiválozók veszély esetén a lehető leggyorsabban el tudják hagyni a helyszínt. Ehhez jól kivilágított, sötétben is látható táblákon jelzett menekülési útvonalakra van szükség. A húszezer négyzetméternél nagyobb területen, vagy tízezernél több látogatót fogadó rendezvényeken kétméteres, jól látható helyeken felállított kivetítőkön kell bemutatni, hogy mi a teendő veszély esetén.

Fesztiválozz biztonságban!

- A tömegben nyitott és csukott állapotban egyaránt balesetveszélyes lehet egy esernyő. Az eső önmagában nem jelent veszélyt, egy esőkabát is elegendő védelmet jelent.

- A sátor sok esetben megfelelő menedék lehet, azonban figyelni kell arra, hogy ne olyan helyen legyen, ahol faágak eshetnek rá, vagy fák dőlhetnek ki.

- A sátor felállítási helyének megválasztásakor ügyelj arra is, hogy ne legyenek a közelben rögzítetlen vagy instabil tárgyak.

- Baj esetén a menekülési útvonalakat követve hagyd el a helyszínt! Ne próbálj a helyszínről kiáramló tömeggel szembe haladni!

- Mobiltelefonod mindig legyen feltöltött állapotban és lehetőség szerint tölts le zseblámpafunkciót nyújtó alkalmazást.

- Ne menekülj szűk konténerbe, hiszen minél több ember zsúfolódik össze kis helyen, annál nagyobb a baleset kockázata!

A villámcsapás okozta balesetek is előfordulhatnak nyáron. Elkerülve a baleseteket:

- Semmi esetre se menekülj fa alá!

- Ne menekülj a színpad közelébe. A színpadokon ugyan van villámhárító, de erős szél estén balesetveszélyes lehet a felépített technika.

- Egy rendezvény váratlan kiürítése alatt ne a közösségi oldalak színesítésére, hanem a helyszín biztonságos elhagyására koncentrálj! Az élmények, tapasztalatok megosztására ezután is ráérsz.

- Ne akadályozd a tűzoltók, a mentők és a rendőrök szabad mozgását!

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás