Cikádor Mentőcsoport

bataszek 2015.10.10, 14:05

Pénteken rendszerbe állító és minősítő vizsgáztatás folyt városunkban. Nemcsak a helyi Cikádor Mentőcsoport felmérése folyt, hanem a bátai és a szekszárdi szervezeté is.

Az esemény különlegessége miatt (3 települési mentőszervezet egyszerre vizsgázik, éjszaka) megtisztelte a minősítést jelenlétével Dr. Balázs Gábor a Katasztrófavédelem megyei igazgatója, Dr. Bozsolik Róbert polgármester, Huszárné Lukács Rozália Báta polgármester és Sípos Lajos Pörböly polgármestere. A rendezvény híre még az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz is eljutott.

Az alaptábor felállítása után ünnepélyes megnyitón üdvözölte a jelenlévőket Karaszi Péter tű. alezredes a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője valamint Czinczár Krisztián tű. alezredes polgári védelmi felügyelő. A feladatok ismertetése után megkezdődött a védekezési munka az első kárhelyszínen.

A szituáció szerint többnapos esőzés következtében a Cigányároknál védekezési munkálatokat kellett foganatosítani: homokzsáktöltés, nyúlgátrakás, kézi-és gépi mederkotrás. Farkas András a kárhelyszín parancsnokaként koordinálta az összes feladat egyszerre történő gördülékeny végrehajtását. A gyakorlaton részt vettek helyi tűzoltóink technikai eszközöket bocsátottak rendelkezésünkre. Nagy segítséget nyújtott a Land Project Kft. vezetése, akik a forgó rakodó és teherautó gépüket biztosították a feladat élethű végrehajtásához.

A sikeres munka után az alaptáborban újabb feladat várt a mentőszervezetek tagjaira, 4 eltűnt embert kellett megtalálniuk a közeli erdőben. A sötét éjszakában Bakodi Róbert szekszárdi vezető által vezényelt szakszerű fésűs átvizsgálással, zseblámpákkal felszerelt 30 fős csoport, kb. 30 perc alatt felkutatta az elveszetteket. Az alaptáborba visszaérkezve Karaszi Péter értékelte a gyakorlatot és mindhárom mentőszervezetet megfelelőre minősítette. Az eseménysort egy jó hangulatú estebéddel zárták.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás