Civil fórum

cikador 2023.01.25, 13:00

Civil fórum

 

A közművelődést és rendezvényeket érintő elképzelésekről egyeztetett a Bátaszéken működő egyesületi és civil vezetőkkel Dr. Bozsolik Róbert polgármester január 24-én. A Városháza Millenniumi termében megrendezésre kerülő civil fórumra az idén – a korábbiaktól eltérően - a 2023. évi költségvetés elfogadása előtt került sor. Ennek oka az igen kiélezett gazdasági helyzet, ami nagyon körültekintő gondolkodást kíván meg. A polgármester elmondta: volt ugyan néhány év, amikor kiugróan magas összeggel tudta támogatni az önkormányzat a civiliket, sajnos 2023 nem ilyen lesz. A tervek szerint kicsivel több, mint 22 millió forintra számíthatnak az egyesületek a várostól, de a pályázati lehetőségeket is érdemes figyelemmel kísérni.

Az összejövetelen bemutatásra került a város rendezvényterve is. A kínálat a megszokott események, ünnepek mellett, több évfordulós programot is tartalmaz, valamint számol a Bornapokkal is. Természetesen mindez még csak terv, hiszen – mérlegelve a város anyagi lehetőségeit - a végleges döntés a februári testületi ülésen születik meg.

Elhangzott azon szándék is, hogy a bemutatott kulturális kínálatot az egyesületek rendezvényeivel összefésülve, februárra megszülessen egy városi programnaptár is.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás