CIVIL SZERVEZETEK EGYEZTETTEK

bataszek 2016.02.28, 14:14

Polgármester úr meghívására év elején összeültek a civil szervezetek képviselői egy tájékoztató-egyeztető órára a Városházán.

A február 24-én tartott egy órás megbeszélésnek három fő témája volt: az elmúlt év értékelése, tájékoztató az idei rendezvénytervezetről, valamint a 2016-ban civil szervezetek számára várható támogatások keretösszegéről.

Az elmúlt évről dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, hogy a változás éve volt, számtalan megújulás, más irányú feladatellátás volt a jellemző. Javult az információáramlás, a megújult honlap is már olyan képet öltött, amit a vezetés elképzelt, és folyton frissülő információival segítséget és pontos tájékoztatást nyújt a város polgárainak. Ezzel párhuzamosan az önkormányzat nyomtatott sajtója is megújult a Cikádor újság színes, impozáns megjelenésű kivitelezésével. A polgármester megköszönte a civil szervezeteknek az elmúlt évben kifejtett aktivitását, elég csak a várostakarítást vagy a Nemzeti Bor Maratont említeni, bár legfényesebben ezt a cselekvő hozzáállást az "Év Fája" verseny fémjelezte. Köszönetet mondott a város biztonságát őrző polgárőröknek, nemzetőröknek, és a nehéz évet záró tűzoltóknak is.

Ezt követően, áttérve a 2016-os évre megtudhattuk, hogy az idei sem lesz kevésbé mozgalmas, és rövid tájékoztatót tartott a városi rendezvényekről. Április 23-án lenne (a megbeszélésen az egyesületek által jóváhagyott időpontban) újra a város "Tavaszi Nagytakarítása". Az idei év programjairól itt olvashatnak bővebben: https://www.bataszek.hu/mozgalmas_lesz_az_ev_egymast_erik_a_programok

A karácsonyi rendezvények esetleges összevonásával kapcsolatban indult meg az egyeztetés a műsorokat rendező civil szervezetekkel e napon. Szóba került a szabadtérre helyezés, a rövid, összehangolt programok szervezése, a hangulatot adventi vásárral és forralt borral lehetne megteremteni. A párbeszéd elindult, az év végére megláthatjuk, mi kristályosodik ki az ötletekből.

A 2016-os támogatásokkal kapcsolatban megtudhattuk, hogy a tavalyi 3,3 millió Ft-hoz képest 3,6 millió Ft-ra pályázhatnak majd a civil szervezetek. Ezen kívül pedig a kiemelt szervezetek mintegy 10 millió Ft támogatást kapnak összesen. Az önkormányzat kultúra iránti kiemelten pozitív hozzáállását az is mutatja, hogy idén is biztosítja a rendezvények számára azt a 7,8 millió Ft nagyságrendű költségkeretet, ami tavaly pályázat elnyeréséből állt rendelkezésre.

CSTZS

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás