DDOP-3.1.2/2F-2f-2009-0020 \

admin 2015.08.27, 12:23

DDOP-3.1.2/2F-2f-2009-0020 „Bátaszéki integrált mikrotérségi közoktatási hálózat és központjának kialakítása”

tamop

 A „Bátaszéki integrált mikrotérségi közoktatási hálózat és központjának kialakítása” 
című DDOP-3.1.2/2F-2f-2009-0020 azonosító számú elnyert pályázat

 

Pályázat leírása

 I. forduló összefoglaló

 II. forduló összefoglaló

 Bátaszék projekt fejlesztés útvonalterve

 

Pályázat

 I. forduló befogadása

 II. forduló befogadása

 

Támogatási szerződés

 Támogatási szerződés

 1. számú módosítása


Konzorciumi együttműködés

​ Konzorciumi együttműködés


Szakmai együttműködés a pályázatban

 Együttműködési megállapodás óvodai nevelési területen

 Együttműködési megállapodás általános iskolai oktatási nevelési területen


Projekt megvalósulása

 

Fotók

 ​II. Géza Gimnázium

Kanizsai Dorottya Általános Iskola

Óvoda

Bölcsőde


Látványtervek

 Alsónyéki óvoda alaprajza

 Montázs

 Pörbölyi óvoda látványterve


Megjelentetett újságcikkek

 TM Krónika sajtóközleménye 1.

 TM Krónika sajtóközleménye 2.

 TM Népújság

 VÁTI sajtóközlemény


Tájékoztató a projektről – 2010.05.06.

​ Tájékoztató

 


 

Tájékoztató a projektről - 2011. 03.21.

Alsónyék Óvoda

A Tolna megyei kis sárközi település meglévő óvoda épületegyüttese fennállása során már többször átépítésre került. Az épület teljes körű rekonstrukciója az integrált kistérségi közoktatási pályázat keretén belül valósul meg. Az óvoda továbbra is egyfoglalkoztatós marad, de egy új egyéni foglalkoztató helyiség nyílik a közlekedőről, mely a gyerekek elkülönített egyéni foglalkoztatását segíti. Növekszik és bővül a gyerekek WC-mosdója, valamint mozgáskorlátozott WC is kiépül. A foglalkoztatóhoz csatlakoztatva, de külön bejárattal egy melegítőkonyha készül, ahonnan az ételt a gyerekek számára átadópultról tálalják. Az új tornaszoba az épületegyüttes hátsó részén helyezkedik el, fedett közlekedő és játszóudvar csatlakozik hozzá. Kivitelezés során az épület új tetőhéjalást és nyílászárokat kapott, a meglévő falakra kiegészítő hőszigetelés került, az összes helyiség hő- és nedvességszigetelése elkészült és új padlóburkolatok készültek. Az intézmény teljes körű korszerű és hatékony épületgépészeti valamint erős-és gyengeáramú fejlesztése is megvalósul.

 Képek

 

Bátaszék Gimnázium

Az épületegyüttes történelme során több ütemben épült, mostani átalakítással a jelenkor modern középfokú oktatási intézménye valósult meg. Elkészült egy 250 fő fogadására is alkalmas könnyűszerkezetű nagyterem, mely ebédlőként, aulaként és rendezvényteremként is használható. A nagyterem üvegfala a kertre nyílik és a meglévő fákhoz lett „hajlítva”. Új modern melegítőkonyha kapcsolódik a főbejárati- és a rendezvénytermi egységekhez. A régi földszintes tornaterem tetőtér beépítéses átalakításával egy lépcsős előadó és négy új tanterem valósult meg. Az épületegyüttes teljes akadálymentesítése is megtörtént. Belső átalakításokkal és nyílászárók cseréjével a megmaradó épületrész is „felfrissült”. Teljes körű épületgépészeti és erős-gyengeáramú átalakítás történt.

 Képek

 

Bátaszék Kanizsai Dorottya Általános Iskola átalakítás, bővítés, akadálymentesítés, konyhakorszerűsítés:

Az iskola korábbi épületegyüttese több ütemben épült „A” „B”„C” „E”  jelzésekkel.

Az „A” „B” „C”  jelű épületekben a kivitelezési munkák során teljes homlokzati nyílászáró csere történt, valamint a teljes erősáramú hálózat, és a teljes fűtési rendszer, korszerűsítésre került. Az iskolához tartozó „E” jelű tornacsarnok épületben szintén a teljes fűtési rendszer cseréje történt.

A „C” jelű épületben kialakításra került az iskola új főbejárata, akadálymentes rámpával. Az ebben az épületben elhelyezkedő nagyüzemi iskolakonyha teljes felújításra került, valamint a teljes konyhatechnológia és a hozzá kapcsolódó légtechnikai berendezés cseréje történt.

A „ B” épületszárny tantermi felosztása teljesen átalakult, itt kerültek kialakításra a szaktantermek, technikaterem, leánykonyha, számítástechnika szaktantermek.

 A „B” jelű épülethez nyugati irányban kapcsolódik az új „D” jelű épület, amely 535 m2 alapterületű, háromszintes, hasznos alapterülete:1243 m2. A „D” épületben kerületek kialakításra az énekzene, egyéni és csoportos oktatását szolgáló tantermek. Az új épület igazi újdonsága a háromszintes 250 m2 alapterületű aulatér, amely a szinteken kialakított galériákkal együtt elegendő helyet biztosít az iskola összes diákjának, az iskola rendezvényei alatt.

Az épületben megépült személyfelvonó lift biztosítja az emeletek közötti függőleges akadálymentesítést. Az épületben minden szinten akadálymentes mosdók épültek. A „D” épület második emeletén került kialakításra az iskola új könyvtára is. Az iskola udvarán az új „D” épülethez kapcsolódóan akadálymentes járdák, parkolók, közlekedési utak lettek kialakítva. Az összes épületen belüli akadálymentesítés oly módon került kialakításra, hogy az intézmény összes szolgáltatását az akadálymentes hallgató, és látogatója számára biztosított legyen. Valamennyi épületben új, egy közös egységet alkotó gyengeáramú hálózat készült, tűzjelző rendszer, riasztórendszer, struktúrált hálózat.

 Képek

 

Bátaszék Óvoda és Bölcsőde építése és átalakítása

A volt Perczel utcai óvodaépület bővítésével, átépítésével, egy új 2400 m2 alapterületű óvoda és bölcsőde intézmény komplexum épült fel. A volt óvodaépület átépítésével a régi épületben lettek elhelyezve az óvoda és bölcsőde közös funkcióit ellátó helyiségek: melegítő konyha, tornaszoba, mosoda, karbantartó műhely, stb… A két bölcsődei csoporthelyiség és a bölcsőde szociális kiszolgáló helységei egy új épületrészben lettek kialakítva, amely a régi épület déli oldalához csatlakozik. Mindkét csoportszobához tartozik egy nyitott terasz és játéktároló. A volt Perczel utcai óvodaépülethez egy zárt közlekedőfolyosóval kapcsolódva épült fel az új 10 csoportos óvodaépület. Az új óvodaépület egyszintes 1500 m2 alapterületű. Az óvodai csoportszobák hármas illetve négyes egységekben, három oldalról fogják közre a középső nagy közösségi teret. Minden csoportszobához mosdóhelyiség, öltöztető helyiség, és fedett játszóterasz tartozik. A teraszok közvetlenül kapcsolódnak a parkosított szabadtéri játszótérhez.

Az új épületrészben kerültek kialakításra az óvodai dolgozók irodái, valamint akadálymentes illetve a felnőtt mosdók. Az épületkomplexum teljes akadálymentesített lett. Az épülethez kapcsolódóan három utcafronti oldalon térkő burkolatú járdák, parkolók, közlekedő utak lettek kiépítve. A teljes épületegyüttesben új, egy közös egységet alkotó gyengeáramú hálózat készült, tűzjelző rendszer, riasztórendszer, struktúrált hálózat.

  Képek​

 

Pörböly – Óvoda

Az óvodaépület felújítása előtt alapvető helységek hiányoztak a az óvoda megfelelő működéséhez. A bővítés és felújítás során az új épületszárnyban kapott helyet a fejlesztő szoba, nevelői wc és gyerekmosdó. A meglévő szárnyban alaprajzilag kisebb átalakítások történtek. Elkészült a nyílászárók, burkolatok cseréje, felületképzések, az épület teljes akadálymentesítése, homlokzati hőszigetelése, a régi tető felújítása. Korszerű fűtési és villamos rendszer, tűzjelző redszer került kialakításra. Az épület külső környezete rendezésre került, az épület körül térköves járda készült.

 


 

Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Bátaszék Város Önkormányzata

7140 Bátaszék, Szabadság u. 4.
Tel: 06 74/591-500 Fax: 06 74/591-505

E-mail: hivatal@bataszekph.hu

 

Közreműködő szervezet neve és címe:

VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft.
Dél- Dunántúli Területi Iroda

7621 Pécs, Rákóczi utca 62-64.


 

A Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány (7030 Paks, Dózsa György út 95.)
a „Bátaszéki integrált mikrotérségi közoktatási hálózat és központjának kialakítása”
című pályázatot 15.000.000 Ft. összegű önerőtámogatásban részesíti.

A beruházás kezdete: 2009. október
A beruházás befejezése: 2011. április
A megvalósítás időtartama: 18 hónap
A fejlesztés költségelőirányzata: 1.180.534.530 Ft.


 

Hivatkozások (linkek):

www.nfu.hu Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
www.nfu.hu/rop_ih Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Regionális Fejlesztési Programok Irányító Hatósága (Irányító hatóság)
www.vati.hu VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. Dél-dunántúli Területi Iroda (Közreműködő szervezet)
www.bataszek.hu Bátaszék Város Önkormányzata

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás