Dél-dunántúli értékek napja Bogyiszlón

cikador 2018.06.26, 10:34

Negyedik alkalommal rendezték meg - most Bogyiszlón - a „Vár a megye” programot, melyen Tolna megye értékein kívül az idén Somogy és Baranya megye is bemutatkozhatott. A kissé szeles és hűvös idő ellenére a Tolna Megyei Önkormányzat és a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében zajló Dél-dunántúli Értékek Napján Bátaszék küldöttség is képviselte városunkat. A színpadi műsorok mellett játékos vetélkedőre hívták a résztvevő településeket, így Bátaszék a két évvel ezelőtti sikeres aranyérem birtokában az idén is nevezett a „Minden ízében Tolna megye” főzőversenyre. A Kovács Sándorné és Ottné Juhász Melinda páros az idei évben „saurest” készítettek, mellyel a bronzérmet hozhatta el városunk. Gratulálunk és köszönjük nekik ezúton is! A főzőverseny mellett a „Megyejáró hétpróba” vetélkedőn is szép eredménnyel vett rész a 4 fős bátaszéki csapat. „A legszebb stand” versenyen az idei évben Bölcske kapta az elismerést.

Hagyományosan a rendezvényen ismertették a „Tolnaikumok” sorába emelt értékeket. Az idén négy megyei érték került be a megyei értéktárba, így a Bátai Szent Vér kegyhely is megkapta a „Tolnaikum” címet, melyről szóló oklevelet Udvardy György pécsi püspök és Sümegi József bátaszéki diakónus vehették át.

A megyenapon „Az érétkek összekötnek” címmel konferenciát is tartottak, ahol többek közt dr. Horváth Zsolt a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke, a Hungarikum Bizottság értéktárért felelős koordinátora, dr. Say István, a Tolna Megyei Értéktár Bizottság elnöke, valamint Sümegi József is előadást tartottak.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás