Együttműködés a városért

cikador 2023.01.27, 11:00

Együttműködés a városért

 

A szoros együttműködés reményében - munkareggelivel egybekötött - szakmai beszélgetésre hívta a helyi vállalkozók képviselőit Dr. Bozsolik Róbert polgármester a Városháza-Házasságkötő termébe.

2023-ban a gazdasági élet valamennyi szereplőjére komoly nehézségek várnak, hiszen óriási a bizonytalanság szinte minden területen. Ahhoz, hogy a város a problémák ellenére el tudja látni feladatait, összefogásra van szükség az önkormányzat és a vállalkozói szféra helyi szereplői között – hangzott el az összejövetelen. Dr. Bozsolik Róbert elmondta, hogy az iparűzési adóból az elmúlt években jelentős összeg folyt be, tavaly 323,5 millió forint. Ez az önkormányzat bevételeinek 19,8% -a (teljes helyi adóbevétel költségvetésen belüli aránya 21,77%).

A polgármester beszámolt arról is, hogy hamarosan az ipari park újabb 6 hektáros területét tudják átadni. Új területek bevonására további pályázati lehetőségre lenne szükség. Beszámoló hangzott el a jövőt érintő tervekről is, melyeket elsősorban a TOP pályázati forrásokból kívánnak megvalósítani, helyi vállalkozások bevonásával. Ilyen lenne a Kanizsai Dorottya Általános és Zeneiskola Konyha korszerűsítése, bővítése, a helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra, valamint a szociális alapszolgáltatások fejlesztése. Pályázatból tervezi a város felszámolni az illegális hulladéklerakót, valamint a rekultivált hulladéklerakó végleges lezárását is. Elbírálásra, de egyben tartaléklistára került a Bezerédj, Orbán, Olimpia utca, valamint a Lajvér puszta településrészen a Nyéki hegyi és a Pince sor felújítására benyújtott anyag.

A rendezvényen tájékoztatást kaptak az egybegyűltek Bátaszék rendezvénytervéről is. Elhangzott, hogy a város továbbiakban is számít a vállalkozások ezirányú segítségnyújtására.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás