Elektromos gyorstöltő-állomás átadása Bátaszéken

cikador 2017.09.08, 19:23

Átadták Bátaszék első elektromos gyorstöltő-állomását.

Európában egyedülálló Nemzeti Bor Maraton azzal a céllal jött létre, hogy nemzeti sikerágazatainkat – a magyar bort, a magyar vidéket és a magyar sportot – összekapcsolja, s egy újfajta közösségi élményműfaj megteremtésével hozzájáruljon ezek népszerűsítéséhez és hazánk turisztikai vonzerejének növeléséhez. A 2016. május 13. és 22. között megrendezésre került II. Nemzeti Bor Maraton 2057 kilométer hosszú útvonala Magyarország 123 települését érintette, és hazánk mind a 22 borvidékén keresztül haladt.  

Az a település, aki a lakosság számához mérten az ingyenes (településen belül tartó) részvételen, a hatályos KSH lakosságszám arányában a legtöbb embert megmozgatja, elnyeri a 2017. évi Nemzeti Bor Maraton hivatalos RAJT-CÉL helyszínének jogát. Valamint a győztes egy 1 millió Ft értékű különdíjat is kap: a Nemzeti Bor Maraton főtámogatója, az evopro jóvoltából egy gyorstöltő-állomást telepítenek és helyeznek üzembe a nyertes településen, mely a már Magyarországon is elterjedt elektromos autók töltésére alkalmas.

A települések különversenyén Bátaszék lett a nyertes. A fődíjuk egy univerzális elektromos töltőállomás, 1 millió forint értékben, az evopro jóvoltából.

A kút átadását dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék Város polgármestere és Felegyi Gábor, az Evopro csoportelnök-kabinetvezetője adta át ünnepélyesen a nagyközönség számára. Reményeik szerint egyre többen lesznek azok, akik a környzettudatos autózást választják, és így lehetőségük lesz Bátaszékre érkezve a most átadott elektromos gyorstöltő-állomást használni.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás