Elkészült a szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés

cikador 2019.11.28, 14:18

Lezárul az Észak- és Közép-dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 

Két éves építkezés végére ért Bátaszék, miután ma projektzáró rendezvényre került sor a Városházán. Lajvér, Kövesd, a Gauzer telep és az Orbánhegyi úton készült el a szennyvízhálózat, amely beruházáshoz kapcsolódóan korszerűsítették a már meglévő szennyvíztelepet is. A Bátaszékhez tartozó településrészeken, valamint még a fejlesztésbe részt vett Báta településen hat hónapon keresztül tesztelték a szakemberek a beépített berendezéseket, valamint beállították és finomították a különböző üzemállapotokat, továbbá kialakították a megfelelő működéshez szükséges vegyszerek arányát. A tesztelés és próbaüzem végére érve egy igen régen várt beruházás valósulhatott meg, ami több száz ember komfortosabb és élhetőbb lakhatási körülményeit biztosítja.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester a sajtótájékoztatón elmonta, hogy a projektet vezető cég a Colas Alterra Kft. az elképzeléseknek és terveknek megfelelően első osztályú minőségben végezte el a munkát. A szennyvízelvezetési rendszer 100%-ban kiépítésre került és jelenleg már a szolgáltatás igénybevétele van folyamatban. 

Az érintett lakosság teljes körű tájékoztatása megtörtént, így a közel 150 érintett háztartásból szeptember közepétől 50 ház már használatbavételi engedéllyel rendelkezik és ténylegesen használja a kiépített hálózatot. A használatbavételi engedélyek folyamatosan kerülnek kibocsájtásra, és amíg az időjárás még engedi, addig folytatják a rákötéseket. 

Az ÉKDU 1 projekt településeit érintő szennyvíztisztító telepek bővítéséhez és korszerűsítéséhez kapcsolodó munkálatok befejeztével - ami az Európai Uniós és hazai támogatásokból megvalósuló beruházás volt -, az érintett településrészeken hosszú távon biztosított lesz a keletkező szennyvíz jogszabályban előírtak szerinti kezelése és ártalmatlanítása. 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás