Elmarad a vasárnapi ünnepély a bátaszéki művelődési házban

cikador 2020.03.12, 08:24

Elmarad a vasárnapi ünnepély a művelődési házban

A koronavírus terjedése miatt rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött a szerdai ülésén a Kormány. Ezt az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A legfontosabb intézkedések közé tartozik, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri, és az 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják. Ez a gyárakra, a munkahelyekre, az éttermekre és a bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, a szórakozóhelyekre, a mozikra és a színházakra azonban igen, függetlenül a nézők számától. Zárt kapus meccsek lesznek a futballban is. Azt egyelőre nem tudni, az intézkedés érinti-e a templomi miséket, erről egyeztetések folynak.

A döntés értelmében a vészhelyzet fennállásáig a bátaszéki programokra és rendezvényekre is vonatkoznak a korlátozások. Így a március 15-re tervezett ünnepi megemlékezés beltéri része a Petőfi Sándor Művelődési Házban elmarad.

 

Az ünnepi beszédet 10:30-tól hallgathatják meg az érdeklődők az emlékműnél, a Romkertben, amelyet követően mindenki elhelyezheti a koszorúját, virágját.

 

Bővebb információk a koronavírussal kapcsolatban: 

https://koronavirus.gov.hu/

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás