Elnökcsere a Bátaszéki Sport Egyesület élén

cikador 2017.11.13, 12:17

Mórocz Zoltán 9 évig volt a Bátaszéki Sport Egyesület élén. A mostani tisztújításon nem jelöltette magát, hogy miért így nyilatkozott: „Az jellemző a személyiségemre, hogy amit elvállalok és csinálok, nagyon komolyan veszem és igyekszek maximálisan megfelelni az elvárásoknak. A város egyik legnagyobb civil szervezetét vezetni, amely közel 300 fő fiatal sportolási lehetőségét hivatott biztosítani, nagy felelősség. A második elnöki ciklusomat töltöttem az egyesületnél, a 9 év alatt egy elnöknek nem csak reprezentálni kell, hanem felelősséggel biztosítani a sportolóknak a megfelelő hátteret. Ez a munka komoly nyomást helyez az emberre, és rengeteg stresszel jár. A hosszan tartó felelősségteljes munka eszi az ember testét és lelkét. Én úgy gondolom, hogy elnökségem ideje alatt megtettem, amit tudtam. Úgy érzem az egyesületnek és nekem is szükségem van változásra, „vérfrissítésre”. Ezúton is szeretném megköszönni a volt elnökségi tagoknak, és különösebb szerepet már nem vállaló Péter Gézának, Izsák Gyulának, Gerhát Jánosnak az elvégzett munkájukat. Azt gondolom, hogy nagyon jól és harmonikusan tudtunk együtt munkálkodni az egyesület érdekében. A maradó, és az új elnökségi tagoknak pedig sok sikert kívánok a munkájukhoz.”

Mórocz Zoltán nem szakad el végleg a BSE feladataitól, hiszen felajánlotta továbbra is együttműködését mind a gazdálkodás területén, mind pedig az önkormányzati munkája kapcsán megszerzett tudását is igyekszik majd az egyesület javára fordítani.

Mórocz Zoltán a stafétát Nagy Ákosnak adta át, aki így mutatkozott be:

„Bár igen rég óta vagyok jelen Bátaszék sportéletében, mégis úgy gondolom, hogy egy rövid bemutatkozással - és talán megnyugtatva minden kétkedőt - megköszönöm a rám ruházott feladatot és bizalmat. Nagy Ákos vagyok, testnevelő tanár, edző. Szekszárdi középiskolai éveimet követően a Szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolán, majd a Pécsi Tudományegyetem testnevelő tanári szakán végeztem. Párommal és két fiammal élünk Bátaszéken, a Vázkerámia lakótelepen. Családunk sportszerető, gyermekeim gyakorlatilag egy sportos közegbe születtek bele. Párom Klaudia, és én is, a Bátaszéki Általános Iskola alkalmazásában állunk. Mozgékony és eleven gyerek lévén, kisiskolás korom óta sportolok. Atletizáltam, fociztam, kosaraztam. De valahogy a szívem és az alkati képességeim is a Karate irányába mozdították az érdeklődésemet. A Karate Szakosztály 80-as évek végi edzőváltásai, valahogy nagyon hamar a csoport élére kényszerítettek, de ezzel együtt megtanultam felelősen és csapatban gondolkodni, következetesen dönteni. Fiatalember lévén rengeteg segítséget és instrukciót kaptam az akkori szülői gárdától, sportvezetéstől, és lassan egy olyan csapat vezetői szerepét töltöttem be, mely az országhatárokat is túlnőtte. Én magam is hosszú éveken keresztül versenyeztem, és igyekeztem ezzel is példát mutatni a felnövekvő nemzedéknek, de rengeteg nemzetközi és hazai siker kötődik tanítványaim és a BSE Karate Szakosztályának nevéhez. Az utóbbi tíz évben - az uszoda megépülésével - az úszósporttal is szorosabbra fűződött a kapcsolatom. Először a bátaszéki gyerekek vízhez szoktatása volt a cél, mára komolyabb megyei és országos sikerek is fémjelezik munkánkat. Ezzel együtt egy több generációt felölelő utánpótlás nevelői munkát is magunkénak tudhatunk, közel 100 úszó és egy 4 fős stáb közreműködésével beírtuk magunkat a megyei úszósport történelemkönyvébe.”

Igazi lokálpatriótának tartja magát és megválasztásával - és, mint a BSE egyik legrégebbi tagja - megnyugtatott mindenkit, hogy az egyesület elnöksége Bátaszék Város sportjáért hivatott dolgozni. Biztosította a BSE tagjait, hogy egyik szakosztályt sem érheti majd hátrány, sem indokolatlan előny. A szakmai munkába nem kíván az elnökség beleszólni, maximum javaslatokat tesz, csak úgy, mint a költségvetésre. A meghatározó döntéseket a tagok fogják meghozni, melynek érdekében mindent megtesz majd. Megköszönte Mórocz Zoltán kilenc éves munkáját és támogatását, evékenységére, tanácsaira, szakértelmére a továbbiakban is számít az egyesület.

Új időszak kezdődik a Bátaszéki Sport Egyesületben az új elnökséggel, melyhez sok sikert kívánunk!

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás