Elszármazottak találkozója

cikador 2018.11.05, 13:13

Bátaszékről elszármazottak találkozója

A Bátaszékiek Baráti Köre 17. alkalommal hívta össze tagjait szülővárosukba egy baráti beszélgetésre. A kör 1986-os alapításakor több mint 200 bejegyzett főt számlált, ami mára - 32 év elteltével - sajnos már jóval kevesebb. Az alapító tagok kiöregedtek, kihaltak és a következő generációnak már nincs közvetlen, élő kapcsolata településünkkel.

Az október 27-én megrendezett találkozón Kemény Lajos, a Baráti Kör vezetőségi tagja köszöntötte a megjelenteket. Reményeit fejezte ki, hogy ha a megszűnés felé is araszol a Baráti Kör, de a tagjai mégis igyekeznek minél többet tenni a szülővárosukért. Ők azok, akik a mai napig ellátogatnak Bátaszékre, és őrzik azokat a baráti kapcsolatokat, ami életben tartja a közösséget.

Dr. Bozsolik Róbert városvezető régi ismerősként üdvözölte a találkozó résztvevőit, hiszen 5 évvel ezelőtti megválasztása óta már harmadszor vehet részt a Bátaszékiek Baráti Körének találkozóján. Beszámolójában az elmúlt két esztendő eseményeit foglalta össze, miszerint sikeres éveken van túl a város. A pályázati forrásoknak köszönhetően fejlődik a város infrastruktúrája, az önkormányzat költségvetéséből a szociális szférában tud előrelépéseket tenni a városvezetés. A közművelődés az utóbbi két évben jelentősen átalakult, aminek köszönhetően a kulturális élet is színesebbé vált, így többek között a Város napja, a Bátaszéki Bornapok vagy az Adventi forgatag rendezvényekkel, ami ezreket vonz a városba. A részletes beszámolót követően kötetlen beszélgetésre volt lehetőségük a vendégeknek a bátaszéki élményeikről, tapasztalataikról.

Két év múlva újra várják majd a Bátaszéki Baráti Kör tagjait, akik a vendégkönyvi bejegyzésekből ítélve örömmel érkeznek haza, büszkék szülővárosukra, és az elért eredményekre.

                                                                                  ok

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás