Fejlesztések - Önkormányzati forrásból szépül a város

cikador 2017.10.13, 14:15

 A fejlesztéseket a város saját költségvetésből, teljes egészében önkormányzati forrásból finanszírozza. A Város Önkormányzata számára fontos, hogy Bátaszék lakói gondos és takaros környezetben élhessenek, és ne csak a város kiemelkedő eseményein, hanem a hétköznapokban is jól érezzék magukat városunkban.

Júniusban valósult meg a város egyik szimbolikus műemlékének a Romkertnek, a Ciszterci apátság romjainak felújítása, a 2000-ben történt átadás óta ez az első nagyobb felújítás, amit 1,8 millió forint értékben végzett el a város.

Megkezdődött a 2016-os tervek alapján a Budai út parkosítása, az első ütemben a központi buszmegálló, a Szentháromság szobor környéke és az iskola előtti útszakasz növényesítése zajlott. A városvezetés elkötelezett a zöldfelületek növelése iránt, ennek köszönhetően újulhattak meg a Művelődési Ház és a Református Imaház előtti zöldterületek és készülhetett el a nyár végére a II. Géza Gimnázium előtti tér füvesítése, parkosítása és csapadékvíz elvezetése is. A csapadékvíz elvezető rendszerek felújítása zajlik a Garai és Lajvér utcákban, és folytatódik Kövesd és Lajvér településeken is.

Befejeződtek a tavasszal megkezdett szokásos kátyúzási munkálatok, és a Bezerédj utca padkarendezése is elkezdődik.

Bátaszék, Lajvér utca 44-62. számú szakaszán az útburkolat felújítása, kopóréteg és zúzottkő padka munkái elkészültek. A szakaszon 6 cm-ben történő aszfaltozás, 208 méter hosszon 4 méter szélességgel, és 75 cm padka készítése történt. A kivitelezést a Közút Építő Szolgáltató Kft. végezte, br. 5.208.179,- Ft összeggel, mely a TETT támogatásból valósult meg.

Az önkormányzati lakásállomány felújítására és korszerűsítésére kiemelt figyelmet fordít a város, az első ütemben a Hunyadi u. 2/A önkormányzati társasház energetikai korszerűsítése zajlik, a nyílászárók cseréjét és a homlokzatszigetelést  végezték el mintegy 11 millió forint értékben, de ebben az évben a testület korábbi döntésének köszönhetően megújul több önkormányzati ingatlan is.

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás