Fiatalok a városért 2020

cikador 2020.12.17, 15:42

Átadták a Fiatalok a városért elismeréseket 

 

Fábián Lilla

Lilla már első osztálytól a művészeti iskola tanulója. A kezdetektől kifejező erejű alkotásokat hoz létre. Folyamatosan fejlődik, magas szintű munkáit már számos pályázaton értékelték. Az idei tanévben az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Klímabarát közlekedés mindenkiért című országos, kreatív pályázatán az alkotásával különdíjban részesült. Kiemelkedőbb eredménye még a szedresi Lovas Udvarház országos pályázatán elért Pompás-díj. Az idei tanévben a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság rajzpályázatán harmadik helyezett lett, és a Babits Mihály Kulturális Központ által szervezett Tolna Megyei Gyermekrajzversenyen is a díjazottak közé került.

 

Botos Bence

Bence négy éve igazolt labdarúgója a BSE-nek. Ez idő alatt mezőnyjátékosból nagyon tehetséges kapuspalántává nőtte ki magát. Szereti a focit, nagyon szeret edzeni, és példamutatóan dolgozik az edzéseken. Több ízben részt vett Szekszárdon az úgynevezett kapusnapon, ahol több magasan képzett kapusedzővel dolgozhatott. A Bozsik-programon kívül az idén már a teremben is véd, meghatározó tagja az U/11-es futsal csapatnak.

 

Győri Liána

A II. Géza Gimnázium végzős diákja, és a BSE Karate Szakosztály kivételes egyéniségű sportolója. Szorgalmas, következetes, megszakíthatatlan versenyző, akit a szíve visz előre. A 2019-es év végi sikereit követően a Magyar Karate Szakszövetség elnökének kitüntetését vehette át az év elején. Sajnos 2020 Lia számára semmilyen szempontból sem hozott szerencsét. Bár szorgalmasan végigedzette az évet, de sérülés vagy a járványügyi helyzet parancsolt számára megálljt. A felterjesztéssel nem egyévi munkáját szeretnék megköszönni, hanem a sok-sok év szorgalmas, kitartó és sokszor küzdelmes tevékenységét kívánjuk elismerni, bízva abban, hogy a továbbtanulást követően is a BSE kötelekét fogja erősíteni.

 

Matejcsek Vajk

Januárban Decsen, a Rozsnyay Mátyás Emlékversenyen, februárban pedig a megyei diákolimpián, Tamásiban lett első 100 százalékos teljesítménnyel. Szintén februárban Dunaújvárosban, a Harc az Oroszlánért versenyen 2. helyezett lett.

A vírushelyzet beköszöntével hazánkban is online sakkversenyeket kezdtek szervezni: A Maradj otthon elnevezésű 12 fordulós online versenyen a korcsoportjában 4. helyezett lett 60 versenyzőből. Az egyik forduló abszolút győztese Vajk lett 90 versenyzőből (amatőr felnőttek között is).

Szeptemberben részt vett a felnőtteknek szervezett Twickel Kupán Szekszárdon, illetve októberben az Iregszemcsén megrendezett Seres Kupán, ahol 9 mérkőzésen szerzett 9 győzelmével ismét 1. helyezést ért el.

Vajk emellett az iskolai matematikaversenyeken is szépen helytáll: megyei 2. helyezést ért el a Kenguru matekversenyen, illetve tovább jutott a Bátaszéki Matematikaverseny 1. fordulójából. Emellett kosárlabdázik, ninjaversenyeken vesz részt, de érdekli a történelem is.

 

Török Ramóna

Ramóna 7. osztályos korától minden tanévben kitűnő tanulmányi eredményt ért el tantestületi dicsérettel. A kitartó szorgalmához példamutató magatartása is társult. Az ősz során angol és német nyelvből előrehozott emelt szintű érettségit tett, amivel két nyelvvizsgát is szerzett egyszerre.

Az iskolai szintű műsorokban szívesen részt vállalt, de gyakran láthattuk Bátaszéken az Ifjúsági Fúvószenekarban játszani.  2016 óta a Szekszárdi Klarinét Kvartettben játszik. Zenei pályára készül, amelyet a kiváló eredményei támasztanak alá: a 2013-as, 2015-ös, és a 2018-as Tolna Megyei Klarinétos Találkozón: arany minősítés, különdíj; 2016-ban és 2019-ben az Országos Zeneiskolai Klarinétversenyen döntőbe jutás és különdíj; 2019-ben a 14. Országos Alba Regia Kamarazenei Verseny budapesti területi válogatóján arany minősítést szerzett a társaival.

 

Csendes Marcell

A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola 8. c osztályos tanulója. Szerény és nagyon segítőkész diák, aki szorgalmas, kimagasló a tanulmányi eredménye és a közösségben végzett tevékenysége, valamint nyolc éve példamutató a magatartása.

A BSE-nél úszik hosszú évek óta, a nővére nagy hatással volt rá. Sportos, atletikus versenyző, akire mindig lehet számítani. 

 

Győri Petra

Petra az elmúlt 5 évben minden tanév végén kiemelkedő szorgalommal kitűnő bizonyítványt ért el, tantestületi dicsérettel. Az őszi, előrehozott emelt szintű német nyelvű érettségin egyben nyelvvizsgát is szerzett. A diáktársai közül kitűnik példamutató magatartásával, aktív közösségi munkájával is. A Géza-gálás műsoroknak nemcsak a szereplője, hanem gyakran a szervezője is volt. 2009-től 2016-ig a bátaszéki, majd a bonyhádi tánctagozat tagjaként számos városi rendezvényen szerepelt. Több országos versenyen is a dobogóra állhatott: 2015-ben és 2018-ban az Országos Modern-kortástánc versenyen második helyezést ért el, egyszer csoport, majd duett kategóriában; 2019-ben a budapesti Országos Ifjúsági Táncművészeti Fesztiválon kortárs duett kategóriában 2. helyezett lett.

 

Molnár Pál

Palkó 6 évvel ezelőtt kezdett el kosárlabdázni. Az évek alatt nagyon sokat fejlődött. Az edzéseken lelkiismeretesen, jól dolgozik. A mérkőzéseken jó védő munkát végez. Nagy akaratereje a bizonyítéka, hogy történt az edzőtáborban egy kisebb baleset, miután kórházba vitték, ahol gipszet kapott, de törött kézzel is visszajött, és végigcsinálta a hetet. Rendkívül sokoldalú fiatal, aki a kosárlabdán kívül is szép eredményeket ér el. Hegedül és mesemondó versenyeken vesz részt. Példás az általános iskolai tanulmányi eredménye, és példamutató a magatartása. A Géza-tusán német idegen nyelvi versenyen III. helyezést ért el.

 

Verhás Kata

Kata évek óta csiszolja a kosárlabdatudását a BSE-ben. Kiváló védő játékos, sok labdát szerez meg az ellenfeleitől. A gyorsasága kimagasló. Évek óta alázatosan edz. Az ellenfelek legjobb játékosait nyugodt szívvel rábízhatjuk. Jelenleg országos bajnokságban versenyez a csapatával.

5 évig a Felvidék Néptánc Egyesület tagja volt. Sokszor a táncpróba után érkezett az edzésre, de ez a munkáján nem látszott. Jelenleg iskolai kereteken belül atlétikára jár, és ha ideje engedi, szívesen lovagol. Iskolai mesemondó, úszóversenyeken, illetve rajzpályázatokon is részt vesz.

 

Csendes Szonja

Szonja a II. Géza Gimnázium végzős tanulója, a BSE Úszó Szakosztályának a sportolója. Elmondható róla, hogy kisgyerek volt, amikor úszni kezdett, az akkor még szárnyait bontogató bátaszéki úszócsapatban. Ahogy érett a csapat, úgy nőtt fel Szonja is a feladathoz az évek múlásával. Az iskolai helyi versenyektől kezdve a megyei, majd az országos diákolimpiákig jutott, ahol többször szurkolhattunk neki csapatban és egyéniben is. Fő száma mindig is a mellúszás volt, de ha kellett, a csapatért szívesen úszott gyorsban is. Sajnos azt az országos diákolimpiát, amelyiken utoljára állhatott volna rajthoz, három nappal az indulás előtt fújta le a Magyar Diáksport Szövetség a járvány miatt, de már a megyei elsőség is bravúr volt, az országos indulás a hab lehetett volna azon a bizonyos tortán.

A felterjesztéssel azt a sokéves munkát ismeri el a szakosztály, amelyet egészen kiskora óta töretlenül végzett. Örülünk, hogy a csapatba vidámságot hozott, és bízunk benne, hogy a gimnázium befejeztével is tartja a kapcsolatot a csapattal!

 

Kiss Bánk Botond

A II. Géza Gimnázium 9. évfolyamos tanulója. Szorgalmas, kitartó, igazi küzdő egyéniség. Sajnos Botondnak sem jött ki túl szerencsésen a lépés a 2020-as évben, mert gyakorlatilag ebben az évadban tehette volna fel a koronát a kadet korosztályos versenyzői pályafutására. Ennek bizonyítéka két rangos verseny, amelyen indulni tudott. Év elején a Pozsonyban megrendezett Szlovák Grand Prix-n tudott dobogóra állni az egyik legnívósabb közép-kelet európai mezőnyben, majd év végén az I. WKF Karate Ligán tudott diadalmaskodni, maga mögé utasítva a teljes magyar mezőnyt.

Botond a csapat egyik motorja, akire mindig lehet számítani akár közösségépítésről, akár edzésmunkáról van szó. Nagyon bízunk abban, hogy kivételes szorgalmával hamarosan a junior korosztály jegyzett sportolója lesz hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

 

Patonai Viktória

Viktória a gimnáziumi tanulmányai alatt végig szorgalmasan teljesített, amelynek az eredményeként jeles bizonyítványokat kapott. Német nyelvből előrehozott emelt érettségit tett az ősz során, amivel nyelvvizsgát is szerzett. Segítőkészsége, megbízhatósága, közösségi munkája a kortársainak is példaértékű. Számos gimnáziumi fellépésen szerepelt, a tavalyi Géza-bál táncos koreográfiáját ő tanította be a diáktársainak.

Első osztályos kora óta aktív tagja a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesületnek. Több minősítőn is részt vett a csoporttal, ahol kiváló és jó minősítést értek el.

Megalakulása óta tagja a Bátaszéki Székely Unokák Tánccsoportnak, ahol a vezető távollétében ő tartja a próbát. Minden évben képviseli a várost a tánccsoportokkal a testvértelepüléseken, itthon és külföldön.

 

Zörényi Dávid

Dávid a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület utánpótlás csoportjának meghatározó és oszlopos tagja. Már 6 hónapos kora óta aktívan részese a táncpróbáknak, a programoknak, a fellépéseknek. 2009-ben, két évesen már verbunkot táncolt az együttes férfi tagjaival a felvidéki Zselízen. Az évek során a tánccsoport művészeti vezetőinek irányításával lett pontosabb, kiforrottabb a tudása.

2020. március 7-én Komlón, az V. Baranyai Szólótáncfesztiválon mérettette meg magát, és elnyerte a Baranya Kiváló Gyermektáncosa címet. A felkészítői Tóth Márton és Péter Péter voltak. 2020. augusztus 29-én a Szekszárdon megrendezett Dél-dunántúli Hagyományőrző Szólótáncversenyen arany minősítést kapott. A felkészítője Tóth Márton volt.

 

Egri Lívia

Livi évek óta a Legjobb Utca Csapat Egyesület lelkes tagja. Minden általuk, illetve a város által szervezett rendezvényen részt vesz. Csapatversenyzőként is megállja a helyét. 2019-ben a Magyar Látványtánc Sportszövetség által rendezett Országos Bajnokságon 2. helyezett, az Európa-bajnokságon szintén 2. helyezést értek el.

A sérülései ellenére minden helyzetben a maximumot nyújtja, emellett a tanulmányait nem hanyagolja. A 2020-ban az egyesület által megrendezett két táborban a segítsége nélkülözhetetlenné vált a kisebb táncosok támogatásában.

Jelenleg a Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8. osztályos tanulója, a tanulmányait jó átlaggal teljesíti. Jövőre az Szekszárdi SZC Ady Endre középiskolában folytatja a tanulmányait kozmetikusként.

A kitartása és a segítőkészsége irigylésre méltó.

 

Köbli Ágnes

Ágnes példamutató magatartású és szorgalmú tanuló. Kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkezik. A tanulásban és a sportolásban is kiemelkedik a feladatokhoz való hozzáállásával, a befektetett munkával. A tanulmányaiban kiemelendő a matematika és a magyar helyesírási és az informatika versenyeken elért teljesítménye. Iskolánkat többször képviselte megyei és területi versenyeken.

A Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány versenyének döntőjébe jutott, valamint a Muskát József Matematika Emlékversenyen is szerepelt. A Nemzetközi Kenguru és az Orchidea Pangea Matematikaversenyen is szépen teljesített. A sport terén is figyelemreméltó a munkája, különösen az asztalitenisz sportágban. Ide sorolhatók az iskolai és a diákkupa sorozatok helyezései.

 

Sallai Regina

Regina a művészeti iskola kiemelkedő képességű tanulója. A munkáit korát meghazudtoló alapossággal készíti. Az alkotásaiban egyszerre jelen van a tudatos képalakítás, az egyéni látásmód, a kifejezőerő, és az esztétikai igény. Minden elkészült munkája kiállításra érdemes, amelyekből az idősebb korosztály is tanulhat. Az idei tanévben a szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola rajzpályázatán a korosztályában második helyezést ért el.

 

Elekes Imre Máté

Elekes Imre Máté a Bátaszéki II. Géza Gimnázium 7. a osztályos tanulója.

Beleszületett a Heimat tánccsoport életébe, hiszen a nővére és a bátyja is táncol, illetve táncolt. Komolyabban 2016-tól foglalkozik a táncolással, és azóta az egyik legjelesebb fiú tagja a csoportnak. Karatés pályafutása mellett megoldja, hogy minden táncpróbán ott tudjon lenni.

Szorgalmas, maximalista, ügyes, könnyed mozgású és gyorsan tanuló fiatal. A korához képest az egyik legjobb ifi táncossá nőtte ki magát. Tevékeny résztvevője a nyári tánctáboroknak és az aktív hétvégéknek. Szerepelt a 2017-es Landesrat által meghirdetett táncversenyen, ahonnan a csoport ezüst minősítéssel tért haza. A 2020-as Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület által megrendezett minősítésen pedig arany minősítést kaptak.

Máté a szabadidős tevékenységei mellett a gimnáziumban is nagyon jól teljesít. A karatéban országos diákolimpián, magyar bajnokságon és Európa-bajnokságon is remekelt.

 

Krutki Evelin

Evelin a Bátaszéki II. Géza Gimnázium 12. b osztályos tanulója. Az eddigi évfolyamokat jeles tanulmányi eredménnyel, példás magatartással és szorgalommal teljesítette.

Az eredményei: informatikából sikeres előrehozott érettségi vizsgát tett 80%-os eredménnyel; német nyelv tantárgyból sikeres emelt szintű érettségi vizsgát tett 88%-os eredménnyel, egyben középfokú nyelvvizsgát is szerezve.

2010 óta harmonikázik, több ízben is arany, illetve ezüst minősítést szerezve a madarasi minősítőkön. Harmonikajátékával rendszeresen színesíti az iskola, illetve a város kulturális eseményeit.

 

Sörös Petra

Petra a II. Géza Gimnázium 8. osztályos tanulója, és a BSE Úszó Szakosztályának egyik oszlopos tagja. Rendkívül atletikus, sokoldalú sportoló, úszásban a gyors- és mellúszás a fő száma, de korábban az iskolai atlétikai csapatban is sokszor jeleskedett. A helyi úszóversenyek mellett állt már a megyei dobogó legfelső fokán is, egyéni és csapatversenyszámokban megbízhatóan teljesít. Tagja volt a 2020-as IV. korcsoportos megyebajnok leányváltónak, és felismerve a tényt, hogy szükség van rá, mindent beleadva edzette végig az évet. Sajnos ő is a járványügyi helyzet egyik vesztese volt, az indulás előtti napokban mondták le az országos versenyt, amelyen csapatban jó eséllyel indultak volna az éremért.

 

Matejcsek Míra

Míra 6 éve kosárlabdázik. Két egymás utáni szezon regionális bajnokságának az aranyérmes csapatának a tagja, jelenleg országos bajnokságban vesz részt.  Harcias, gyors védőjátékos, de a támadásokban is a tempói jó százalékban betalálnak. Megbízható, terhelhető, felelősségtudó játékos.

A gyorsasága iskolai futóversenyen is megmutatkozott, ahol csapatban az országos diákolimpiára is eljutottak. Iskolai atlétika-, mesemondó, illetve irodalmi olvasóversenyeken ér el szép eredményeket. Emellett szívesen jár lovardába, ahol a lovaglás mellett készségesen segít bármiben.

 

Szénási Jázmin

A Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Zeneiskola 6. c osztályos tanulója. Jázmin második osztályos kora óta aktív tagja a Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoportnak. Nagyon szorgalmas, maximalista, ügyes, könnyed mozgású, és gyorsan tanuló fiatal, minden próbán jelen van. A korához képest az évek alatt az egyik legjobb ifi táncos vált belőle. Tevékeny résztvevője a nyári tánctáboroknak és aktív hétvégéknek. Szerepelt a 2017-es Landesrat által meghirdetett táncversenyen, ahonnan a csoport ezüst minősítéssel tért haza, és a 2020-as Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület által megrendezett minősülőn is, ahol pedig arany minősítést kaptak.

Jázmin a tánc mellett az iskolában is rendkívül jól teljesít, és a szabadidejének egy részét még a lovaglás is kitölti.

 

Minden díjazottnak gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás