Fiatalok a városért 2021

cikador 2021.12.20, 08:00

Fiatalok a városért 2021

 

Bátaszék város alpolgármestere, dr. Somosi Szabolcs december 17-én, a Petőfi Sándor Művelődési Házban díjazta azokat a fiatal tehetségeket, akik 2021-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamely területen, és a munkájukkal öregbítették a város hírnevét. Az elismerések az intézmények, a civil szervezetek vezetőinek a nagyrabecsülését fejezi ki.

Gratulálunk a 23 fiatalnak, és sok sikert kívánunk nekik a jövőben!

Valamint Bátaszék Város Önkormányzata minden évben köszönetet mond azoknak a mecénásoknak, akik/vagy amelyik szervezetek önzetlenül, akár jelentős anyagi áldozatot is vállalva támogatják városunk fejlődését.

2021-ben a Rudi Transport Kft, és az MVH-Force Zrt. kapták "Az év mecénása" díjat!

Köszönjük nekik a segítséget!

 

Fiatalok a városért - Nevendős Gergő

Gergő nagycsoportos óvodás, az Oroszlán csoport tagja.

A tavalyi és az idei évben is helyi és országos rajzpályázaton vett rész, egyéni és csoportos alkotásokkal. Munkáit többször is jutalmazták. Alkotásai ötletgazdagok, munkáiból kitűnik rendkívüli fantáziája. Színvilága tükrözi a Gergő színes egyéniségét. Szívesen és örömmel készíti el rajzait.

Sporttevékenységekben is nagyon jól teljesít: karatézik, kosárlabdázik, és kitűnően úszik és tehetséges „színész” is. Idén novemberben főszerepet játszott a Márton legendája című színdarabban.

A csoporton belül is aktív. Mindenfajta tevékenységben szívesen részt vesz, lehet rá számítani. Rendkívül segítőkész.

Gratulálunk Gergőnek!

 

Fiatalok a városért - Kádár Levente

Bátaszéki Városi Óvoda Kutya csoport kiemelkedő tagja. Sporttevékenységekben remek teljesítményt nyújt. Maximálisan teljesít mindenben. Nagy teherbírású. Fegyelmezetten viselkedik, kitartó. Rendszeresen jár óvodába, nem hiányzik. Ez köszönhető a rendszeres sportolásnak.

Sok rajzpályázaton is részt vett, de több sportot is kipróbált. 2020-ban csoportunk korcsolyázni volt Szekszárdon, ahol kiválasztották tehetsége miatt. Jéghoki edzésre hívták heti rendszerességgel. Sajnos a járvány közbeszólt és nem tudta folytatni.

Mindeközben a síelés szabadtéren tovább folytatódott, így ebben a sportágban tudott kiteljesedni. Hetente több alkalommal jár edzésre a Sí-Elek Sítanodába. Levente 2022 januárjában megrendezendő gyermek síolimpiára készül Szlovéniába, így tovább viszi a város és az óvoda nevét is.

Büszkék vagyunk rá! További sok sikert kívánunk!

 

Fiatalok a városért - Kökönyei-Tóth Barnabás

Barnabásnak az általános iskola eddigi, négy éve alatt végig jó, illetve kitűnő volt a tanulmányi eredménye, szorgalma pedig példás. Szerteágazó érdeklődésű diák: focizik, úszik, lovagol. Emellett a művészeti iskola festészet-grafika tanszakára jár, ahol rendszeres díjazottja helyi és országos pályázatoknak is.

Barnabás 2. osztályos korától a művészeti iskola lelkes tanulója. Folyamatosan kitartóan és magas szinten dolgozik. Eredményességét mutatja, hogy sorozatban helyezéseket ér el helyi és megyei szintű rajzpályázatokon. Eredményei közül kiemelkedő a Mészöly Miklós meseillusztrációs pályázat, ahol két munkájával került a legjobbak közé. Legutóbb a megyei katasztrófavédelmi versenyen első helyezést ért el a „Sárkánytűz” című kerámiájával, így az országos versenyen az ő munkája fogja képviselni Tolna megyét.

Jó eredményt kívánunk a versenyhez, és gratulálunk Barnabásnak!

 

Fiatalok a városért - Schroth Márta

Schroth Márta a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és AMI 6.c osztályos, nemzetiségi németes tanulója. Magatartása és szorgalma példamutató, az osztályközösség aktív tagja. Kitartó és rendszeres munkájával kitűnő és jeles tanulmányi eredményeket ért el. Minden évben részt vesz az iskolánk, illetve más iskolák által szervezett tanulmányi versenyeken. Magyar nyelv, helyesírás, német nyelv és irodalom versenyek alkalmával többször is dobogós helyezést ért el. Szívesen szerepel az iskola különböző rendezvényein, így a projektzáró műsoron, tanévnyitó ünnepélyen.

Évek óta énekel az iskolai énekkarban is. A Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport oszlopos tagja. Rendszeresen részt vesz a próbákon, tánctáborokon, fellépéseken, így városi rendezvényeken is.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Stefán Dominik

Stefán Dominik a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és AMI 6.c osztályos, nemzetiségi németes tanulója. Magatartása, szorgalma példamutató. Jó tanulmányi eredményeket tudhat magáénak. Kedvelt tantárgyai a matematika és az informatika.

Számos versenyen mérette meg tudását szép sikerekkel: Kalmár László Országos Matematika Verseny, Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny, Zrínyi Ilona Matematikaverseny, Mozaik Internetes Tanulmányi Verseny, Kvalitas Extra Országos Tanulmányi Verseny, Bendegúz Gyermek és Ifjúsági Akadémia Tanulmányi Verseny. Évek óta minden hétvégén programozói iskolába is jár, ahol informatikai tudását gyarapítja.

További sok sikert!

 

 

Fiatalok a városért - Sümegi Botond

Botond a Bátaszéki Kanizsai Dorottya általános Iskola 7.b osztályos nemzetiségi német nyelv tantervű tanulója. Évek óta jó tanulmányi eredményeket ér el. Helyi versenyeken többször részt vett, ebben az évben országos versenyen is megméretteti magát.

A bátaszéki kosárlabda szakosztály aktív tagja. Rendszeresen, nagy örömmel jár edzésekre, és vesz részt a kosárlabda mérkőzéseken.

Segítőkész. Központi szereplő a közösségekben pozitív kisugárzásával. Sokat tesz az osztályközösségért, az iskolai diákönkormányzat munkáját erősíti, gyengébbeknek segít, képviseli az osztályt, ha kell. A bátaszéki iparosok társaságával a városi rendezvényeken aktívan részt vesz.

Gratulálunk!

 

Fiatalok a városért - Papp Zaránd

Zaránd tanulmányi eredménye jeles. Magatartása példamutató. Tisztelettudó tanáraival, társaival. Osztálytársait rendszeresen segíti a tanulmányi munkában.

Az iskolai tanulmányi versenyeken rendszeresen részt vesz matematikából, helyesírásból, angolból, németből, informatikából. Hozzáállása példaként szolgál társainak.

A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola és Általános Alapfokú Művészeti Iskolát képviselte több alkalommal is a Mezei futóversenyen.

A városi rendezvények közül több éven keresztül felvonult a Szüreti Napokon, illetve a Bátaszéki Bornapokon, ezzel is emelve az ünnep színvonalát.

Több alkalommal részt vett a Bátaszéki Triatlon versenyen, ahol csapata az előkelő 2., illetve 3. helyezést érte el.

A Bátaszéki Oroszlánok kosárcsapatában aktív játékosként már hat éve sportol, ezzel is öregbíti városunk Kosárlabda Szakosztályának hírnevét.

Sok sikert a jövőben is!

 

Fiatalok a városért - Schroth Kinga

Kinga 7. osztályos korától minden tanévben kitűnő tanulmányi eredményt ért el, tantestületi dicsérettel. Kitartó szorgalmához példamutató magatartása is társul. Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát szerzett, német nyelvből pedig közép- és felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Segítőkészsége, megbízhatósága, közösségi munkája a kortársainak is példaértékű. Az iskolája, a II. Géza Gimnázium által szervezett műsorokban szívesen részt vállal, de gyakran hallhatjuk a Bátaszéki

Ifjúsági Fúvószenekarban is játszani. Gyönyörű énekhangját a Géza-gálákon mutatta meg a diáktársainak.

Kinga számos nyelvi versenyen ért el szép eredményt. A nyelvekkel szeretne tovább tanulni.

Sok sikert hozzá!

 

Fiatalok a városért - Sikabonyi Eszter

Eszter az érettségire készül a II. Géza Gimnáziumban. Tanulmányai alatt végig szorgalmasan teljesített, többször vett részt német nyelvi versenyen is. Segítőkészsége, megbízhatósága, közösségi munkája a kortársainak is példaértékű. Számos gimnáziumi fellépésen szerepelt, s a városi műsorokban, ünnepségeken is rendszeresen megmutatja tehetségét.

Eszter műszaki pályán szeretne tovább tanulni.

Sok sikert!

 

Fiatalok a városért - Szabó Noémi

Noémi végzős diák a II. Géza Gimnáziumban, ahol az elmúlt öt évben, minden tanév végén kiemelkedő szorgalommal kitűnő bizonyítványt ért el, tantestületi dicsérettel. Diáktársai közül kitűnik példamutató magatartásával, aktív közösségi munkájával. Rendszeres résztvevője a szavalóversenyeknek, és a Géza-gálás műsorokban mutatja meg rendszeresen versmondótehetségét. Nemcsak az iskolai, hanem városi műsorokban is állandó szereplő.

Noémi pszichológia szakon szeretne tovább tanulni.

Ehhez kívánunk neki sok sikert!

 

Fiatalok a városért - Juszt Viktória

Viki a II. Géza Gimnáziumban most készül az érettségire. Gimnáziumi tanulmányait minden tanév végén kiemelkedő szorgalommal és jó bizonyítvánnyal zárta.

Diáktársai közül kitűnik példamutató magatartásával, aktív közösségi munkájával. A középiskolás tanulmányainak kezdete óta tagja a diákönkormányzatnak, az idei évtől pedig a diákönkormányzat elnöki tisztét tölti be. Emellett nagyon jelentős kultúrális tevékenységet folytat. Tagja a decsi Csillagrózsa és Gyöngyösbokréta Hagyományőrző Egyesületnek, ahol tánctehetsége mellett, zenei tehetségét is rendszeresen megmutatja. Viki citerán is kiválóan játszik.

Gratulálunk!

 

 

Fiatalok a városért - Szilágyi Patrícia Dóra

A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának zeneiskolai gitár és moderntánc szakos tanulója. Moderntánc szakon tanulmányait 8 éve kezdte. Az elmúlt tanévben sikeres alapfokú művészeti vizsgát tett tánctagozaton.

Patrícia lelkes, energikus táncos, jó előadó. Eredményesen szerepelt több regionális és országos versenyen. Több dobogós helyezést ért el csapattársaival, többek közt ezüst minősítést egy duett tagjaként az országos tanulmányi versenyen.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Káldi Enikő

A Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájának moderntánc szakos tanulója. Tanulmányait hat éve kezdte. Az elmúlt tanévben sikeres alapfokú művészeti vizsgát tett moderntáncból.

Enikő pontos, megbízható táncos, kiemelkedően szorgalmas. Eredményesen szerepelt több regionális és országos versenyen. Több dobogós helyezést ért el csapattársaival.

Emellett a Bátaszéki Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport aktív tagja is. Az együttessel rendszeresen fellép helyi és vidéki rendezvényeken. A tánccsoport nemrég sikeresen minősült.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Ill Petra

Petra kisgyermek kora óta mozog. A Best Street Team Táncegyesület meghatározó személyisége. Csapatban tökéletesen teljesít. Petra az a személyiség, akinek sosem kell szólni, ha bármiben segítségre lenne szükségünk. Önzetlen, segítőkész. Az egyesület minden programjában részt vesz, meglátja a feladatokat, ügyesen kezeli a kisebb táncosokat. A város által szervezett eseményeken is hatalmas segítség csapatunknak. Jókedvűsége, kitartása, energiája irigylésre méltó.

Petra nemcsak a mi egyesületünk oszlopos tagja, hanem az Alsónyéki Hagyományőrző Egyesület táncosa is, ahol két csoportban is táncol. Jelenleg a várdombi általános iskola 8. osztályos tanulója. Jövőre cukrászként folytatja tanulmányait.

További sok sikert kívánunk!

 

Fiatalok a városért - Janács Mihály

Misi, a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület utánpótlás csoportjának meghatározó és oszlopos tagja. Misi 2009. szeptember 29-én született, jelenleg 6.b osztályos tanuló a Bátaszéki Kanizsai Dorottya Általános Iskolában. A táncolást az egyesületben már elég korán, 2014-ben, középsős óvodás korában kezdte. Lelkesedése és aktivitása azóta is töretlen.

Ő az egyike azoknak, akire mindig számíthat a közösség. Szakmai fejlődése kimagasló, mely kitartásának, akaraterejének, szorgalmának és elhivatottságának köszönhető.

Misi az egyesületben végzett kimagasló munkája mellett jó tanuló, jó úszó. A tánccsoporton kívül, az élet más területén is, más közösségekben is szívesen kiveszi a részét, legyen szó munkáról, szereplésről, vagy bármilyen programon való részvételről.

Kitartásáért, példamutató magatartásáért, folyamatosan fejlődő teljesítményéért a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület elnöksége Janács Mihályt terjesztette elő a „Fiatalok a városért” díj kitüntetésre.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Péter Panna

Panna, a Kanizsai Dorottya Általános Iskola 5. évfolyamos tanulója. Egy igazi energiabomba, a fiatal, karatés lányok egyik központi alakja. Rendkívül szorgalmas sportoló, aki szinte minden edzés állandó résztvevője. Nagyon jó mozgású, tehetséges gyerek A karatén kívül tagja az iskolai atlétikai csapatnak, és az úszóversenyeken is szívesen részt vesz. Osztályában az egyik legmeghatározóbb sportoló.

Karate-pályafutása egészen kiskora óta tart, és azóta is felfelé ível. Nagyon nagy küzdő, soha nem adja fel. Amikor a tatamira lép, szinte biztos, hogy nagy küzdelemre számíthatunk. 2021 kivételesen sikeres év volt Panna számára. Megnyerte az újra életre keltett Magyar Karate Ligát, és hazánk két legrangosabb nemzetközi versenyét a Tatami Kupát és a Hungarian Open-t.

Munkájára, harciasságára és szorgalmára továbbra is számítunk!

Még sok sikert!

 

Fiatalok a városért - Izsák Fruzsina

Fruzsi a Kanizsai Dorottya Általános iskola 6. évfolyamos tanulója, aki karatés pályafutását az óvodában kezdte, már ott felfigyeltünk tehetségére. A bátaszéki karatés lányok egyik meghatározó alakja, rendkívül alkalmazkodó, nagyon jó természetű gyerek, olyan, akit az első pillanattól lehet szeretni.

Jó adottságainak köszönhetően, a karatén kívül az iskolai atlétikai csapatban is többször helyet kap.

A 2021-es évben a Covid helyzet miatt nem mindig tartott a csapattal, de amikor ott volt, szinte kivétel nélkül a dobogón végzett. A négyfordulós Magyar Karate Ligában harmadik helyezést ért el, de olyan versenyeken végzett a dobogón, mint a Cikádor Kupa, a miskolci Avas Kupa, a Hungarian Open és az Országos Diákolimpia.

Munkájára továbbra is számítunk!

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Szabó Bence

Bence a II. Géza Gimnázium 9. évfolyamos tanulója, és az Úszó Szakosztály egyik központi figurája. Egészen kiskora óta a BSE Úszó Szakosztályának tagja.

Bence elsősorban nem a versenyeredményei miatt vált az úszócsapat meghatározó alakjává, bár vitathatatlan hogy mind Szekszárd városkörnyéki, mind a megyei versenyeken volt már helyezett. Bence egy csupaszív, érzékeny, jó humorú és szorgalmas gyerek. Göndör kacaja mindenkit megnevettet, buzdítása pedig jobb eredményre sarkallja a csapattársakat. Olyan csapattárs, akire lehet számítani jóban-rosszban.

Szorgalmát sokan megirigyelhetik, az edzések szinte biztos résztvevője. Rendkívül jó és gyors mellúszó, az egyesületi gyorsváltó egyik biztos tagja, aki egyben a csapat motorja is. Kívánjuk, hogy szorgalma, kitartása, a csapattársakhoz való jósága maradjon mindig ilyen!

Gratulálunk!

 

Fiatalok a városért - Szabó Milán

Milán a II. Géza Gimnázium 10. évfolyamos tanulója. Nemcsak jó úszó, de a gimnázium egyik kitűnő tanulója is, aki más sportágakban – mint az asztalitenisz – kiválóan helyt áll.

Bár, Milán sok-sok éve az Úszó Szakosztály tagja, szerénysége és visszafogott stílusa miatt sokáig „eltűnt a tömegben”.

A Covid helyzet miatt kialakult szárazföldi csapatmunka a közösség egyik központi figurájává tette. Minden szempontból kinyílt. Mind a csapattársak felé, mind a sport iránt más szemlélettel közelít az utóbbi egy-két évben, ami meghozta gyümölcsét. Időeredményei ugrásszerűen javultak, és a legjobb úszók közé iratkozott fel, ezek közül is a mellúszás, ami igazán az ő száma. A 2021-es megyei Úszó Diákolimpián elsőként csapott a célba, ami jogot adott számára a 2022. évi márciusi országos döntőre. Eredménye meglepetés volt mindenki, talán még az ő számára is, de egyben a szorgalom diadala is volt.

Kívánjuk, hogy sportolói személyisége nyíljon tovább, és okozzon hasonló meglepetéseket még nagyon sokszor!

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Folland Ábel

Ábel több sportágat kipróbált, ping-pong, foci, úszás, karate, de a kosárlabda lett a végleges döntése. Itt talált rá arra a közösségre, csapatra, ahová tartozni szeretne. Ennek már hat éve. Főként a védekezésével segíti az U13as csapatát a pályán, amely meg is mutatkozott az országos bajnokságban, ahol csapatával szerepeltek. Megbízható, mindig lehet rá számítani. A csapat hangulatfelelőse, edzéseken garantált a jókedv a jelenlétében.

Segítőkész, szeret túrázni fontos számára a természet védelme. Jelenleg a Nagyon Kupája megyei versenysorozatban bizonyítanak csapatával.

Sok sikert kívánunk!

 

Fiatalok a városért - Molnár Erna

Erna hat éve tagja a bátaszéki kosarasoknak. Egy olyan aktív sportoló, aki remekül védi ellenfelét a pályán, ebből adódó labdaszerzésekkel pedig számos ziccert értékesít. Erősségei közt szerepel, hogy gyors és jól lát a pályán, így pontos labdaátadásokkal segíti csapatát. Évek óta az országos bajnokságban szerepel csapatával, ahol a Bács-Kiskun megyei régió ezüstérmeseiként álltak helyt az elmúlt évadban.

Erna ez mellett balettozik, a Bátaszéki Székelyek Baráti Körének tagja, ahol néptáncol és népdalokat énekel. Mindemellett a Nagyon Kupája megyei versenysorozatban bizonyítanak csapatával ebben a szezonban.

További sok sikert kívánunk!

 

Fiatalok a városért - Matejcsek Vajk

Vajk 5 évesen a nagyapjával kezdett sakkozni és bizony, hamar túlnőtte családtagjait.

A járványhelyzet miatt idén kevesebb versenyt rendeztek, ezeken azonban igyekezett részt venni. A megyei gyermekversenyeket legtöbbször 100 %-os teljesítménnyel nyerte meg, de első lett Kalocsán és Siófokon is. Tapolcán az Olimpiai Reménységek Tornáján, illetve Debrecenben a rapid OB-n az U10-es korosztályban a 9., a 2012-es születésűek között a rangos 3. helyen végzett.

Vajkkal jelenleg két magánedző foglalkozik. A gyerekversenyeken nyújtott kiemelkedő teljesítménye miatt most már több napos felnőtt versenyeken indul, ahol nemzetközi értékszámot is lehet szerezni.

Vajk a sakkozás mellett versenyszerűen kosárlabdázik Szekszárdon, ahol a csapatában is kimagasló teljesítményt nyújt.

Napirendje igen szoros, az iskola után mindennap sakk- és kosárlabdaedzése van. Fáradhatatlan, terhelhető, küzdő típus. Számára nincs lehetetlen. Céltudatos, és munkája gyümölcsét sikerek is koronázzák.

Hétvégéit a versenyek osztják be, szombatonként és vasárnaponként is. A versenyeken való részvételek is többször döntéshelyzetbe hozzák az ifjú tehetséget. Sakkozó lévén általában jól dönt, és edzői elfogadják a döntését, hogy mikor, melyik versenyen vesz részt.

Az iskolában matematika versenyeken ért el kimagasló eredményeket. A mezei futóversenyen pedig csapatával továbbjutott az országos diákolimpiára. A megyei versenyen csapata legjobbjaként, 85 induló közül az 5. helyen végzett.

Vajk közvetlen, barátságos, kommunikatív, társasági, vidám és kiegyensúlyozott kissrác.

Gratulálunk az elismeréshez!

 

Fiatalok a városért - Trencsányi Patrik erőember

Patrik 14 éves volt, amikor Győrbe egy erős ember versenyre eljutott. Láthatta kedvencét, Krzysztof Radzikowski erőembert is, akivel verseny után közös fotót készíthetett. Ez akkora élmény volt számára, hogy ott eldöntötte: erős ember lesz. Eleinte edzőterembe, majd később itthon edzett.

Első versenye 2017-ben (17 évesen) volt Mezőszilason, egy falunapon, ahol 12 versenyzőből 8-dik helyett sikerült elérnie. Aztán 2018-ban, Sárosdon már az 1. helyezett lett, vegyes számban. Még abban az évben Hódmezővásárhelyen lengősúly-cipelésben 2. helyezett lett. Szintén 2019-ben Tolnanémediben traktorhúzásban  1. helyezett lett, a legjobb idővel.

Még szintén ebben az évben kijutott Szerbiába egy nemzetközi versenyre, ami nagy élmény volt számára. 2020-ban egy versenyt kiemelve Celldömölkön 6. helyezett lett, itt húzott el életében először két kamiont hámmal.

2021. februárjától pedig már a Cesa Prémium Liga Országos Erősember Bajnokságában, a legerősebbek között versenyezhet Patrik.

További sok sikert!

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás