Folytatódik a Bátaszéki Bornapok eseménysora

cikador 2018.09.09, 11:55

A Bornapok rendezvény mára kiérdemelte a "hagyományokhoz hű" jelzőt minden értelemben. Ami 2016-bam elkezdődött - és már a harmadik alaklommal töretlen érdeklődést mutat - az bátran nevezhető hagyományosnak. De abban az értelemben is hű a hagyományokhoz, hogy a bornapok második napjának kezdő programjai a településünk történelmét és népszokásait eleveníti fel. Az elmarathatatlan szüreti felvonuláson nemcsak a népviseletbe öltözött hagyományőrző csoportjaink vonultak fel tánccal-muzsikával, hanem többek közt a városunkban élő civilek, oktatási intézmények is megmutatták magukat. A szüreti menet hintókkal, lovaskocsikkal és kistraktorokkal tarkított menete végigvonult Bátaszék utcáin, majd a Romkertbe érkezve megkezdődött a Koronázási ceremónia. 1124-ben, II. Géza király alapította településünkön a ciszterciek által épített monostor romjai között a helyi gimnázium diákjai, korhű ruhákban felelevenítették II. Gézának királlyá koronázását.

A hagyományt folytatva a Piac téri nagyszínpadon a Bátaszéki Felvidék Néptánc Egyesület, a Dusnoki Gyermek és Ifjúsági Tánccsoport, a Pántlika zenekar, az Alsónyéki Hagyományőrző Együttes és a Heimat Német Nemzetiségi Tánccsoport után 19 órakor a Bihari János Táncegyüttes táncbemutatóját csodálhatta a közönség. Mintegy átvezetve a néptáncot a könnyed pop műfajba lépett színpadra a 4ForDance. Ők humorral fűzerezett hagyományos népi tánclépéseken alapuló táncot jártak, mindezt könnyed, modern zenére téve.

Innen pedig jöhetett a pop zene olyan előadokkal, mint Rácz Gergő, Szekeres Adrien, a Blackbirds, és utcabál a fantasztikus hangulatot teremtő, és profi partyzenekar, a Koktél 4U.

Természetesen nincs vége a Bornapoknak, hiszen következik a vasárnapi záró esemény, amelyre mindenkit várnak továbbra is!

A jó zenék mellett 10 borház, pálinkaház, a vidámpark és a kirakodók várják a látogatókat.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás