Fórumra hívták a civileket

cikador 2018.04.13, 12:21

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék Város polgármestere fórumra hívta a civileket. A találkozón az igen mozgalmas tavalyi esztendő közös munkáját értékelte a városvezető, és ismertette az idei év első felének programjait. A város által szervezett rendezvények mellett fontosak a civilek által kezdeményezett eseményeken való részvétel is, melyek gyakran közösen, az önkormányzat segítségével kerülnek megrendezésre. A város továbbra is segíti a civil kezdeményezéseket és várja a még hatékonyabb együttműködést. Többek között a rendezvények népszerűsítésében kérte a segítséget.

Öröm, hogy minden civil szervezet, aki tavalyi esztendőben önkormányzati támogatást kapott, pontosan és precízen tudott elszámolni a város pénzével. A közpénzek felhasználásának fontosságát átérezték és jól sáfárkodtak a pénzösszegekkel. Az idei évben is lehetőség van önkormányzati támogatásra pályázni.  Április 13-ig adhatják be igényeiket a civilek a www.bataszek.hu oldalról is letölthető dokumentumok kitöltésével, és Bátaszéki Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási ügyintézőjénél lehet beadni, vagy postai úton 7140 Bátaszék, Szabadság u. 4. címére beküldeni. A pályázat célja a helyi civilek 2018. január 1. és december 31. között megrendezésre kerülő rendezvényeinek, valamint az érintett szervezetek tárgyévi működési költségeinek támogatása. A támogatás pénzbeli és természetbeni formában egyaránt nyújtható. Az Önkormányzat testülete április 25-én bírálja el a benyújtott pályázatokat, és remény szerint május első felében már hozzáférhetőek lesznek a megítélt pénzösszegek.

A fórumon a rendezvények és események felsorolása mellett felmerült a közbiztonsággal kapcsolatos néhány észrevétel, mint a Besigheim játszótéren randalírozó fiatalok figyelmeztetése és a rongálók megbüntetése. Polgármester úr ígérete szerint a térfigyelő kamerák korszerűsítése megoldás lesz ezekre a problémákra is.

A Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. ügyvezetője, Csötönyi László továbbra is minden hónapban összehívja majd a civil szervezetek képviselőit a Petőfi Sándor Művelődési Házba, hogy az aktuális feladatokról és észrevételekről egyeztessenek, valamint a felmerülő problémákra megoldást találjanak.

 

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás