Hollywood Túra - videós beszámoló!

cikador 2017.04.08, 10:41

Rendkívüli ünnepi megemlékezést tartottak a Petőfi Sándor Művelődési Házban április 5-én, kedden délelőtt Zádor Jenő halálának 40. évfordulóján. Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere köszöntötte az illusztris vendégeket és a megjelent közönséget. A bátaszékiek mindig is közösségben gondolkodtak, ezért maradhattak fenn. Büszkék lehetnek az épített értékeikre és azokra az emberekre, akik elvitték magyarságunk és városunk hírnevét a világba. Zádor Jenő is ilyen személyiség volt, aki soha nem tagadta meg származását. Világhírű zeneszerző- és hangszerelőként a mai napig büszkék lehetünk rá.

A köszöntő után Izsák Mónika, a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. vezetője felolvasta Geiger András, a Mensch Nemzetközi Alapítvány elnökének levelét, melyben megköszönte a városnak Zádor Jenő emlékének ápolását. Majd ezt követően Bokor Balázs, Magyar Hollywood Tanács elnöke felolvasta angolul és magyarul is Les Zádor, Zádor Jenő fiának üdvözlő szavait.

Bokor Balázs képekben mutatta be a Magyar Hollywood Tanács munkáját. A tanács 2016-ban jött létre civil szervezetként, mely Hollywoodhoz köthető magyar filmes vonatkozások minél szélesebb körben való megismertetését tűzte ki célul. Számos érdekességet árult el a filmipar nagyjairól. Elmondta, hogy rendkívül sok magyar származású filmes szakember dolgozott, illetve mai napig dolgozik Hollywoodban. 1933 óta kiosztott Oszkár Díjak között 39 magyar érintettségű, illetve 24 magyar származású filmes kapott eddig csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán. Majd részletesen bemutatta Zádor Jenő életét és munkásságát.

Kerekasztal beszélgetésben Pannóniay Boglárka, stúdióvezető-rendező-producerrel, Jákó Krisztina énekművésszel és Alekszandra Manea fotóssal beszélgetett Bokor Balázs filmről, zenéről, képekről. Ezzel felkeltve az érdeklődést a nézők számos kérdést tettek fel a filmes szakembereknek.

Az eseményen sok fiatal is részt vett, akiknek egy Zádor – Totóval kellett megmutatniuk mennyire ismerik zeneszerző életét. Az első három helyezett emléklapot kapott a Magyar Hollywood Tanácstól, valamint egy könyvet Bokor Balázs: Az én Hollywoodom címmel. A nyertesek: Széles Tamás, Tanner Sára és Gál Péter voltak, akiknek ez úton is gratulálunk.

Az ünnepi alkalom zárásaként megkoszorúzták Zádor Jenő emléktábláját a Petőfi Sándor Művelődési Ház falán.

Forrás: Kissné Menyhárt Ágnes, KissFilm-Stúdió

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás