Időseinket köszöntöttük

cikador 2018.10.02, 13:06

IDŐSEK VILÁGNAPJA BÁTASZÉKEN

 

Október 1-jén, az idősek világnapján egy színes előadás keretein belül Juhász Diána, a Jászai Mari Színház, és Langer Soma, az Operettszínház művésze varázsolta el a bátaszéki vendégeket a Petőfi Sándor Művelődési Házban. A legnépszerűbb operettekből és magyar nótákból válogattak, és olyan slágereket énekeltek, amelyeket az idős barátaink is szívesen dúdolgattak. Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere is köszöntötte az egybegyűlteket, és az előadás után vendéglátással kedveskedtek a szervezők a nyugdíjasoknak.

Müller Péter írja: „Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert fáradságos életükkel kiérdemelték, nem is abból a józan előrelátásból, hogy egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre, hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt. (...) Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó a teste, hanem ki lakik benne.”

Legyen felbecsülhetetlen érték minden idős embertársunk! Boldog nyugdíjas éveket, tartalmas mindennapokat, jó egészséget kívánunk a városunk idős polgárainak!

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás