Ismét Bátaszéken vendégeskednek a német diákok

cikador 2019.05.30, 10:49

Cserediákok Bátaszéken

Ismét vendégül látja Bátaszék a német testvérvárosunkból érkező általános iskolás 6-7. osztályos tanulókat. 

Gerlinde Abele és Brigitte Böhm-Lowen tanárok kíséretével 16  besigheimi diák érkezett szerdán este 17 bátaszéki diákhoz és családjukhoz. Minden évben tavasszal a Kanizsai Dorottya Általános Iskola 6-7. osztályos, német tagozatos tanulói látják vendégül a cserediákokat, akik kilenc napot töltenek nálunk. A diákok az itt tartózkodásuk alatt megismerkednek a bátaszéki iskolások hétköznapjaival, a település nevezetességeivel és számos szervezett programon vesznek részt. Többek közt a fővárosba utaznak és a magyar tengerhez, valamint a pécsi állatkertbe látogatnak majd el. Az itt eltöltött idő alkalmas a gyerekek nyelvismeretének gazdagítására, a baráti kapcsolatok kialakítására, hiszen joggal remélhetjük, hogy ők lesznek azok, akik a jövőben folytatják majd a két település közötti partneri munkát, együttműködést. 

Csütörtökön reggel a Városháza Házasságkötő termében fogadta dr. Bozsolik Róbert polgármester a vendégeket, és hivatalosan is köszöntötte őket városunkban.

A cserediákprogram napirendjét most is Zeyerné Hermann Henriette, Wittendorfer Ildikó, Káldiné Apaceller Veronika és Schwartz Magdolna pedagógusok közösen készítették el és valósítják meg. 

Kellemes itt-tartózkodást kívánunk a gyerekeknek és kísérő tanáraiknak!

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás