Ismét Múzeumok Éjszakája a Tájházban

cikador 2019.06.25, 12:01

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA A TÁJHÁZBAN

A Bátaszékért Marketing NKft. ebben az évben is csatlakozott az országosan nagyon népszerű programsorozathoz, és június 24-én a Tájházba várták a szervezők az érdeklődőket.

Már a délutáni órákban elkezdődött a sürgölődés, a foglalkozások előkészítése, a palacsinta hozzávalónak a beszerzése. Este ingyenes tárlatvezetés keretén belül ismerkedhettek meg a kíváncsiskodók az épületben található kiállításokkal, és a rendezvény hagyományaihoz hűen a közös daltanulás sem maradhatott el, ebben a Bátaszéki Német Nemzetiségi Egyesület Heimat Tánccsoportja nyújtott segítséget Varga Gabriella irányításával. Kovács Gábor muzsikus szintén énekszóval csalogatta a gyerekeket a Tájházba, és a különleges hangszerbemutatót követően mindenki készíthetett magának saját zeneszerszámot. Dudaszótól zengett az udvar, miközben Szabóné Béda Anita asztalánál szorgos kezek készítették a bátaszéki templom stilizált, saját díszítésű másolatát.

Persze palacsintából sem volt hiány, ebben az évben 3 kg lisztből készült a lekváros és mogyorókrémes finomság a kicsik és a nagyok örömére. Aki pedig nem fáradt el eléggé a programokon, átmehetett a tűzoltóság épületébe, ahol hajnali 2 óráig várták az érdeklődőket kiállítással, eszközbemutatóval, és a méltán népszerű éjszakai tűzoltóautózással.

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás