Ízek, népek, receptek Bátaszék tűzhelyén - könyvbemutató

cikador 2017.11.05, 11:13

Sajtótájékoztatón mutatták be Bátaszék első recepteskönyvét november 4-én a Városháza, Házasságkötő termében.  Nagy érdeklődés kísérte az Ízek, népek, receptek Bátaszék tűzhelyén című recepteskönyv bemutatóját. A könyv igazán szép, reprezentatív kiadvány lett, mely 80 oldalas, kemény borítójú, és a mai igényeket minden szempontból kielégíti. A beltartalom nem megszokott, hagyományos receptek gyűjteménye, hanem egyrészről bepillantást ad Bátaszék gasztronómiai sokszínűségébe, emellett pedig látnivalóit, turisztikai lehetőségeit is bemutatja.  

A könyv 19 receptet tartalmaz, levesek, főételek és desszertek leírását csodálatos ételfotókkal illusztrálva, melyet Kovács Viktor, Wineography készített. Az ételeket Makk Norbert bátaszéki séf válogatta és készítette el. A beérkezett receptúrákból kiválogatott ételek a Bátaszéken élő népcsoportok egy-egy hagyományos fogásai. Felvidéki, székely, sváb, roma ételeket találhatunk a könyvben, és néhány településünk értéktárában is szereplő különlegességet.

A szerkesztők előszavát rövid településtörténet követ,valamint a receptúrák után három séta leírását találjuk, Belvárosi séta, Zarándok séta és Bor séta. Bátaszék nevezetes épületeit, vallási helyeit és a településünkhöz köthető borászatok bemutatását ismerhetjük meg. 

A sajtótájékoztatón dt. Bozsolik Róbert polgármester köszöntőjét követően a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. vezetője, mint a recepteskönyv szerkesztője és kiadója, Izsák Mónika ismertette a könyvet, majd Makk Norbert és Berezny Tamás séfek mutatták be a sajtónak és a megjelent érdeklődőknek, mely 1000 példányban jelent meg első alkalommal.

Többek között a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósulhatott meg a könyv.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás