Jól halad a szennyvízelvezetési projekt

cikador 2019.02.12, 15:04

Mérföldkő rendezvényt tartottak ma délelőtt a Városháza Házasságkötő termében.

Az „Észak- és Közép-dunántúli szennyvízelvezetési és- kezelési fejlesztés 1. (ÉKDU 1.)” című projekt mérföldkő rendezvényén Halász Tibor, a projekt vezetője elmondta, hogy nagyon jó ütemben halad a munka, ami nagyban köszönhető annak a választásnak, hogy a fő kivitelező cég, a Colas Alterra Zrt. a 8 települést érintő projektjének megvalósításához alvállalkozót bízott meg Báta és Bátaszék szennyvíz-elevezetésének kivitelezési munkálataira. A minden szempontból megbízható Alisca Terra Kft. munkatársai Bátán már majdnem teljes készültségnél tartanak, plusz egy átemelőt kell még megépíteni. Bátaszéken 2800 m vezeték épül, 152 új ingatlan csatlakozik a vezetékre, így 100%-os lesz a város lefedettsége. Itt öt új átemelő épült, és a már meglévő két másikat újították fel. Bátaszékhez csatlakozó két kistelepülésen, Kövesden és Lajvéron is már folyik a szennyvízhálózat kiépítése. Így a két település, valamint a Gauser telep is hamarosan bekapcsolódik a rendszerbe. A Gauser telep szennyvízelvezetésének a kiépítéséhez még hatósági engedélyeztetésére van szükség, előreláthatólag ott két hét múlva kezdődhet el a kivitelezés. A tervek szerint 2019. júliusában fejeződik majd be a teljes fejlesztés.

Bátaszéken február 1-vel indult a próbaüzem, amely két hét elteltével már bíztató eredményeket mutat, mondta Péter Géza, az E.R.Ő.V. Zrt. régióvezető helyettese. A tisztított szennyvíz kristálytiszta, valamint a káros anyag kibocsájtás mértéke környezetvédelmi szempontból is megfelel az előírtaknak. Azonban a pontos eredmények akkor látszanak majd, ha teljes terhelés mellett üzemel a rendszer. Erre még néhány hónapig várni kell.

Dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék Város polgármestere kéri az érintett lakosok türelmét és együttműködését ahhoz, hogy a felmerülő kellemetlenségeket – mint például a forgalomkorlátozás, a tömegközlekedés korlátozása – tolerálják, hogy a kivitelezés megfelelő ütemben tudjon haladni, és az elkészült szolgáltatás előnyeit minél hamarabb élvezhessék.

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás