Jótékonysági bál a táncosokért

bataszek 2015.11.12, 13:22

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre a Cikádor Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Tánctagozatának Jótékonysági bálja.

Az est a tanulók műsorával indult. Elsőként az előképzősök léptek színpadra, majd bemutatásra kerültek az Országos modern-és kortárstánc tanulmányi versenyen megmérettetett koreográfiák.

Frányó Zorka és Simon Evelin „Cseppnyi szeretet” c. duettje III., míg Bíró Laura, Győri Petra és Császár Vanda „Mindig velem” c triója II. helyezést ért el.

Hazajöttek, és idén is felléptek, a már táncművészeti középiskolában tanuló volt tanítványaink is.

Szabó Csenge egy saját és egy –az imént említett- Országos tanulmányi versenyen I. helyezettet elért szóló koreográfiával lépett a közönség elé, melyet a zsűri a „Legharmonikusabb előadó” különdíjával is jutalmazta. Csenge az idei tanévtől a Pécsi Művészeti Gimnázium tánctagozatos tanulója. Szintén ebben az iskolában végzős Tóth Eszter, aki kimunkált mozdulataival és alapos technikai tudásával gyönyörködtette a nézőket. Eszter idén a Pécsi Nemzeti Színház „Kripli” c darabjában lesz látható.

Végül Nagy Noémi a Magyar Táncművészeti Főiskola balett tanszakának növendéke következett. 2012-ben Pécsett az Országos tanulmányi versenyen I. díjat ért el „Erdőtűz” c. koreográfiájával, melyet az esten ismét bemutatott. Majd Budapestre kerülve, számos balett előadásba válogatták be, így került a Magyar Állami Operaházba és dolgozhatott a színház társulatával. Két éven keresztül táncolta a Diótörő gyermek főszerepét, majd a Csipkerózsikában, idén pedig a Hattyúk tavában kapott szerepet. Műsorunkat lezáróan egy klasszikus balett variációt adott elő spicc cipőben.

A szokásostól eltérően idén egy kisebb fotókiállítással is készültünk. A helyi közterületeken rögzítettünk táncos témájú pózokat 12 tánctagozatos tanulóval. Köszönet a fotográfusnak Márk Mirkónak! A kiállítás teljes egészében a Tánc világnapján, április 29-én, a művelődési házban lesz megtekinthető. 

A mulatság hajnalig tartott, zenekarunk idén is a G&B volt. Rengeteg értékes tombolatárgy várta gazdáját, melynek nagy részét a helyi vállalkozók ajánlották fel,- ezúton is nagyon köszönünk! Az est jó hangulatban telt, köszönhetően a páratlan szülői összefogásnak, mellyel az idei Jótékonysági bált is felejthetetlenné tették. 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás