Károlyi Károly polgármesteri elismerésben részesült

cikador 2021.07.07, 11:30

Károlyi Károly polgármesteri elismerésben részesült

 

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elismerő emlékplakettet nyújtott át Károlyi Károlynak, aki 32 év után mondott le az általa létrehozott Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány kuratórium elnöki tisztéről.

Károlyi Károly humorosan úgy vallott, hogy őt is elérte a kéményseprő-betegség, vagyis a kora, ami lemondásának az elsődleges oka, de megviselték a pandémia okozta nehézségek is.

Az alapítványt 1991-ben a bátaszéki és bonyhádi önkormányzatok támogatásával indították el akkor, amikor még igen kevés lehetőség volt az országban például matematikaversenyeken részt venni. Az alapítvány egyedisége és újszerűsége hamar népszerűvé vált. A kezdetekkor elsősorban szaktáborokat szerveztek, szakköröket, tanári továbbképzéseket és gyerektáborokat tehetséges és érdeklődő, matematikát kedvelőknek.

A Bátaszéken minden évben megrendezésre kerülő verseny összefonódott Károlyi Károly munkásságával. Ugyan ma már országosan számos versenyt rendeznek, de a bátaszéki matematikaverseny még mindig képviseli egyediségét azzal, hogy hagyományos módszerrel bonyolítják le. Az általános iskolások tantermekben leülnek, megírják a papíralapú versenydolgozatot, majd a felügyelő pedagógusok kijavítják azokat, ami nagyon sok munkát igényel, és több időt vesz igénybe, mint akár egy tesztsoros feladatlap kitöltése és javítása.

Az évek során diákok százai vettek részt ezeken a versenyeken. Az elődöntőket követően szinte minden évben volt bátaszéki tanítvány is a legjobbak között, de erre a versenyre az ország minden pontjáról, még délvidékről és felvidékről is érkeztek gyerekek, hogy összemérjék tudásukat.

A versennyel kapcsolatos minden adminisztrációt, versenylebonyolítási munkálatokat Károlyi Károly irányította, vagy épp pályázati lehetőséget kutatott, hogy minél színvonalasabb és eredményesebb legyen az alapítvány munkája.

Ma, amikor polgármester úrhoz érkezett a tanár úr, meglepetésként érte az elismerés, de meghatódva és örömmel vette át a 32 év munkáját elismerő plakettet.

Az Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány jövőjéről egyelőre még nincs döntés. Annyit azonban tudni lehet, hogy a stafétát sajnos nincs kinek átadni. Dr. Bozsolik Róbert bízik abban, hogy a tanár úrral közösen megtalálják azt a személyt, aki tovább folytatja majd azt a lelkiismeretes és szenvedéllyel teli munkát, amit Károlyi Károly is végzett. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni Károlyi Károlynak a 40 évi tanári pályája mellett az évtizedekig tartó alapítványi munkáját! Jó egészséget és aktív pihenést a munkából visszavonulva is!

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás