Köszönet a Bátaszékieknek, köszönet minden Támogatónknak!

bataszek 2016.04.22, 12:15

A heteken át tartó Európa Év Fája verseny zárásaként ez a mondat fogalmazódott meg bennünk:

„Az öreg tölgy több száz éve itt él közöttünk, ezáltal megvannak a képességei ahhoz, hogy láthatatlan hidakat építsen a tér és az idő távolságai közé, amivel embereket és nemzedékeket köt össze.”

Ebben a nemes vetélkedésben a mi nemzedékünk is meglátta és használta ezt a láthatatlan hidat, hiszen a Bátaszéki Molyhos Tölgy ismét felhívta a figyelmet az ember és a természet, illetve az ember és ember kapcsolatának fontosságára. Ebben a jó értelemben vett nemzetek között zajló versengésben jó volt egy olyan ügyért tenni, ami végre nem elválaszt, hanem összeköt bennünket Bátaszékieket, bennünket magyarokat!

Bátaszék város Önkormányzata, mint kezdeményező nevében szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta az ügyet, akár egy szavazattal, rajzzal, verssel, mesével, vagy heteken át tartó szervező tevékenységgel, vagy éppen segítő kampányolással, mely során a molyhos tölgy története által ráirányíthattuk a figyelmet a természetvédelem fontosságán túl Bátaszék és a nemzedékek óta itt élő emberek történetére, kultúrájára, épített értékeire is. És a verseny alatt még valamit tettünk: önzetlenül összefogtunk egy közös célért, mely összefogás átlépte Bátaszék és még az ország határait is. Ennek a hatalmas összefogásnak az eredménye ez a siker, közös sikerünk, mely által a Bátaszéki Molyhos Tölgy, a Magyar Fa lett 2016-ban Európa Év Fája.

 

 

                                                                                              Dr. Bozsolik Róbert

                                                                                              polgármester

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás