Közgyűlés - Bátaszéki Polgárőr Egyesület

cikador 2023.03.04, 19:00

Közgyűlés

 

A Bátaszéki Polgárőr Egyesület megtartotta éves, rendes közgyűlését, ahol a tavalyi esztendő elvégzett feladatairól, valamint a 2023-as év terveiről esett szó.

Farkas András, a megyei szervezet alelnöke, és egyben a bátaszéki egyesület elnöke a közgyűlést határozatképesnek ítélte, a napirendi javaslatokat ismertetve és átbeszélve, a pontokat egyhangúlag megszavaztatta, és  azokat elfogadásra javasolta.

Az elnök úr a 2022-es év történéseiből kiemelte a határőrszolgálatot. Farkas András úgy fogalmazott, felemelő érzés volt a határőr kollégákkal és a rendőri szervekkel együtt dolgozni. Valamint hálával, köszönettel tartozik mindazoknak a polgárőrtársnak, akik az ottani szolgálatukért kapott bérüket a Bátaszéki Polgárőr Egyesületnek ajánlották fel.

Ahogyan az elmúlt esztendőkben, így a 2022-es évben is igyekeztek minden felkérésnek eleget tenni, amely nemcsak a különböző városi, vidéki rendezvények lebonyolítását segítő feladatokat jelentette, hanem azokat a szakmai kihívásokat is, amelyet a hétköznapok és az Országos Polgárőr Szövetség követelt meg tőlük.

Az elnök mellett, dr. Bozsolik Róbert polgármester úr is kihangsúlyozta beszédében, hogy mennyire fontosnak tartja a továbbképzéseket, tanfolyamokat, amelyek elvégzésével szakmailag sokkal hatékonyabban tudnak eljárni a tagtársak egy-egy probléma esetén.

A 2022-es év munkáját, valamint pénzügyi helyzetét sikeresnek ítélték.  Az idei, 2023-as esztendő tevékenységét tekintve pedig hasonló feladatokra számítanak, mint a tavalyi évben.

Vannak tervek, amelyek a helyi polgárőrség presztízsét emelik. Többek mellett 2023-ban szeretnék a Kossuth utcai irodahelységet felújítani, valamint egy kiadvány megjelenését tervezik, amely a bátaszéki polgárőrség elmúlt 32 évét ölelné fel.

A közgyűlés végén három elismerést nyújtottak át. Elsőként Szefcsik László vehette át az Év polgárőre elismerést Farkas Andrástól, a polgárőr egyesületben végzet igen aktív munkájáért, majd Kabók László kapta meg az elismerést a fiatal polgárőrök feladatainak lelkiismeretes koordinálásáért, illetve Kamenszky Tamás alelnök vette át elismerő oklevelét és emlékplakettjét azért a támogató munkáért, melyet az elmúl években tanúsított. Gratulálunk nekik! És további jó munkát kívánunk!

A közgyülés végén dr. Bozsolik Róbert polgármeter az önkormányzat és a bátaszéki polgárok nevében köszönte meg a Bátaszéki Polgárőr Egyesület tagjainak az áldozatos és önzetlen munkát!

 

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás