Lakossági fórum - településrendezés

cikador 2018.11.22, 11:58

Csekély érdeklődéssel zajlott november 21-én az a lakossági fórum, melyet Bátaszék Város Önkormányzata kezdeményezett a város településrendezési eszközeinek felülvizsgálatáról.

A felülvizsgálati folyamat szeptemberben kezdődött, amikor felkérte az önkormányzat azt a gazdasági társaságot, akik 2004-ben készítette Bátaszék építési szabályzatát.  A lakossági fórumon a Kokas és Társa Tervező Kft-t Papp Zsuzsanna képviselte, és Bátaszék főépítésze, Béres István tájékoztatta a megjelenteket a felülvizsgálat menetéről, ami várhatóan 10-12 hónapos folyamat lesz. Az elkészített terveket nem csak a lakossággal kell ismertetni, hanem azt számtalan szakhatóságnak kell véleményeznie. Az elfogadott, új településrendezési szabályzat 2020. január 1-ével lép hatályba.

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, hogy 2004 óta kisebb módosítások ugyan történtek a helyi építési szabályzatban, amit most törvényi jogszabály alapján felül kell vizsgálni, szakhatóságokkal, és többek közt a helyi önkormányzattal is 2019. december 31-éig el kell fogadtatni. A település vezetése a jövőben nem kívánja markánsan megváltoztatni a város rendezési tervét, hiszen annakidején egy jól átgondolt, az adottságokat teljes mértékben figyelembe vett szabályozás történt. A város szerkezeti terve letisztult, nagy változás az új rendezési tervben sem várható.

A lakossági fórum célja az volt, hogy az itt élők észrevételeiket, felvetéseiket tolmácsolják az illetékesek felé, akik azokat figyelembe véve készítik el a település új rendezési tervét. A felülvizsgálattal és a módosítással kapcsolatos további észrevételeket, kérelmeket írásban még 2018. december 15-éig várják papír alapon a Városháza címére, Bátaszék, Szabadság u. 4 szám alá, valamint elektronikus úton a következő e-mail címre: hivatal@bataszekph.hu .

 

 

Képek

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás