Március 15. - megemlékezés

cikador 2020.03.15, 13:46

Megemlékezés március 15-én

Elhelyezték az emlékezés virágait Bátaszéken az 1848-49-es szabadságharc emlékművénél.

Március 15-én a Romkertben összegyűltek elsőként Csötönyi Lászlótól hallgathatták meg Babits Mihály: A gazda bekeriti házát című versét, majd Zsikó Zoltán a Kulturális, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság elnökének ünnepi beszéde hangzott el.

Az elnök úr beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy ma is kötelességünk áldozatot vállalni abban, hogy a kivívott szabad, független Magyarországot megőrizzük. Olyan küldetés ez, amelyben megmérettetünk, és ha könnyűnek találtatunk, akkor hiábavaló volt évszázadok minden szenvedése, harca, emberáldozata. És, hogy mi bátaszékiek mit tehetünk? Legfőképp közösségeink, s a közösségeinkben hordozott ősi örökség állhatatos őrzése a feladat, a városért, az itt élő nemzetiségekért, a baráti társaságokért és mindenekelőtt a családokért. Erősítenünk kell ezeket a bennünket összetartó kötelékeket, s a minket elődeinkhez fűző, számunkra és utódaink számára a létezés biztonságát jelentő szálakat. Ha képesek vagyunk felelősen gondolkodni nem csak a közeli, hanem a távoli jövőnkről is, akkor a legnagyobb értéket adhatjuk hozzá a világhoz, a közös boldoguláshoz.

Az emlékműnél 18 koszorút helyeztek el az önkormányzatok, intézmények, egyházak, politikai pártok, egyesületek, és más civil szervezetek képviselői.

Az ünnepet a Pannon Filharmonikusok térzenei koncertje színesítette. Közreműködtek H. Büttner Orsolya és Adorján Zsófia hegedűn, Murin Jaroszlav mélyhegedűn és Janzsó Ildikó gordonkán.

További képgaléria:

https://www.facebook.com/bataszekert.hu/

(Nagy Ákos Photography)

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás