Megkezdődnek Bátaszék, Tanya utca útbeszakadás helyreállítási munkálatai

cikador 2018.06.18, 08:20

Megkezdődnek Bátaszék, Tanya utca útbeszakadás helyreállítási munkálatai

2018. március 9-én Bátaszék, Kövesd Tanya utca (2333/5 hrsz) önkormányzati út területén tölcsérszerű beszakadás történt. Az önkormányzat munkatársai és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa helyszíni szemlét tartottak és a helyszín biztosításáról gondoskodtak. Az önkormányzat a 9/2011. (II.15.) Korm. rendelet előírásainak megfelelően másnap bejelentette a vis maior eseményt.

2018. március 28-án helyszíni vizsgálatot tartott a Tolna Megyei Kormányhivatal, Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ és a Tolna Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal munkatársai. A jegyzőkönyvben rögzítésre került, hogy a káresemény vis maiornak tekintethető.

Ugyanezen a napon 104/2018. (III.28.) önkormányzati határozatban a képviselőtestület döntött a vis maior támogatás igényléséről és az önerő biztosításáról.

A vis maior támogatás 2018. május 2-án benyújtásra került a Magyar Államkincstárhoz.  A támogatási kérelem befogadásra került, jelenleg elbírálás alatt áll.

Az önkormányzat a vis maior káreseményt követő helyreállítási munkáira meghívásos beszerzési eljárás keretében kiválasztotta a kivitelezőt.  A képviselő testület a 2018. június 13-i rendkívüli ülésén elfogadta a határozatot a kivitelező kiválasztásáról és a helyreállítás munkálatainak a költségeit (8 696 960 Ft) saját forrásból biztosítja a támogatás megítéléséig.

Napokban szerződést kötünk az Alisca Bau Zrt-vel, a helyreállítási munkálatok várható befejezése: 2018. augusztus 30.

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás