Mozgalmas lesz az év, egymást érik a programok

bataszek 2016.02.26, 09:56

 Rendkívül színes és tartalmas programokkal készül az önkormányzat az idei évre is, folytatva a tavaly megkezdett hagyományt, tájékoztatta a teolhu-t dr. Bozsolik Róbert polgármester.

– Szeretnénk megtartani azokat a programokat, melyeknek hagyományai vannak Bátaszéken. Így megszervezzük a Városi Majálist, melynek keretében a helyi művészeti csoportok mellett Kaczor Feri szórakoztatja a résztvevőket. Május 15-én a Bátaszéki Pünkösdi Rétesfesztiválra várjuk az érdeklődőket. Ekkor kerül sor a második egészségnapra is, szűrési lehetőségeket is biztosítanak – mondta a polgármester. A német hagyományoknak megfelelően fúvószenekarok adnak majd térzenét, német nemzetiségi tánccsoportok lépnek fel. Zárásként Peller Anna műsorát láthatják az érdeklődők.

Július 1. és 22. között második alkalommal rendezik meg, a „Táncolj velünk! Népcsoportok utcafesztiválja” programsorozatot az Árpád utcában. Az idén görög, amerikai (country), ír és várhatóan bolgár estet terveznek. Emellett két újszerű program is lesz: július 9-én és 10-én idén első alkalommal rendezik meg a Város Napját, ez a dátum a település várossá avatásához kötődik és egyben megünneplik testvérvárosukkal, a romániai Gyergyóditróval 20 éve fennálló évfordulójukat is. 

A program a tervek szerint, nagyon színes lesz, tárgyalnak a gyermekprogramok szervezéséről, illetve divatbemutatóval kapcsolatos teendőkről. Ezt a hétvégét a népszerű TNT együttes élőkoncertje zárja majd. A másik újszerű elemet szeptember 9-e és 10-ére tervezik, ekkor lennének a Bátaszéki Bornapok, mely fesztivál keretén belül borudvart is nyitnának, a tervek szerint a Piac téren, ahol a szekszárdi és a bátaszéki borászok és boraik mutatkoznak be. Helyi néptánccsoportok, illetve a bátai és a Bartina néptáncegyüttes is fellépne, valamint számítanak a Vivát Bacchus énekegyüttesre is. A fiatalabb korosztálynak pedig vélhetően Tóth Gabi énekesnő kedvez majd.

Tömegsport rendezvényekben sem lesz hiány, május 13-án ismét áthalad a településen a Nemzeti Bor Maraton, melyben a helyiek is aktívan részt vesznek majd. Május 14-én lesz a hagyományos triatlon kupa, míg szeptember 17-én a szintén hagyományos BB24 futóverseny.
Több nagyobb jelentőségű eseménynek is helyt ad a város, júliusban Bátaszéken lesz az Országos Székely Találkozó, augusztusban pedig itt lesz a megyei polgárőr nap.

Közös karácsony

Megbecsüli a város az idősebb polgárait is, így október 1-én, az Idősek Világnapján a tervek szerint nagyszabású ünnepséget tartanak, meghívják előadónak Aradszky László táncdalénekest is. A már hagyományos, 70 éven felülieknek szervezett karácsonyváró ünnepséget idén is megtartják, a díszvendég Kovács Kati énekesnő lesz. Decemberben idén először készülnek arra, hogy egy nagy közös városi karácsonyi ünnepséget tartsanak, a civil szervezet aktív közreműködésével. Eddig külön ünnepeltek a székelyek, a svábok, a felvidékiek.

forrás:teol.hu

 

Akadálymentes Változat


 Nagyobb betűméret
 Kissebb betűméret
 Magas kontraszt
 Negatív kontraszt
 Visszaállítás